Over ons terrein loopt een brede sloot waarin we watervogels houden. 

De watervogels kunnen door de bezoekers gevoerd worden met speciale drijfkorrels uit het voerautomaat of met eendengraan.

Zwarte zwanen
We hebben een koppel zwarte zwanen. Deze vogels komen van oorsprong uit Australië. Onze zwarte zwanen hebben bijna ieder jaar een paar jongen. 

Ganzen
Op de kinderboerderij zijn Pommerse ganzen te zien. Dit is één van de grootste ganzenrassen. Daarnaast hebben we ook de veel kleinere zwartwitte brandganzen. 

Eenden
We hebben veel soorten eenden op de kinderboerderij. Hierbij kan onderscheid gemaakt worden in de oorspronkelijke of wilde eendensoorten. Dit zijn eenden die je hier ook in het wild kunt tegenkomen, zoals de bergeend, pijlstaart en krooneend. Ook de kleurrijke mandarijneend ontbreekt bij ons niet. Verder hebben we ook tamme eendenrassen. Dit zijn rassen die door mensen gefokt zijn, zoals de kwaker, Indische loopeend en muskuseend. Ook houdt de kinderboerderij de zeldzame Oud-Hollandse krombekeenden.

Het is mogelijk om een toom ganzen of groep eenden te adopteren. Hiermee ondersteunt u de kinderboerderij op een leuke en originele manier. Lees meer hierover: Adopteer een dier

Onze watervogels in beeldZwarte zwanen met jongen


Brandgans


Mandarijneend


Muskuseend
Kwakereend

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha