In 2011 is de Stichting Vrienden van Kinderboerderij De Goudse Hofsteden opgericht. Deze richt zich op het werven van vrienden en bedrijfsvrienden.

Projecten steunen

De stichting telt zo’n 500 particuliere vrienden en 30 bedrijfsvrienden. Met de bijdragen financiert de stichting elk jaar een aantal projecten van de kinderboerderij. Bijvoorbeeld de vernieuwing van de keuken, de horecaruimte of speeltoestellen. De stichting laat in de nieuwsbrief weten om welke projecten het gaat.

ANBI-status

De Stichting Vrienden van Kinderboerderij De Goudse Hofsteden heeft de ANBI-status. Dit betekent dat de belastingdienst deze als 'algemeen nut beogende instelling' heeft aangewezen. U kunt als bedrijf daardoor uw gift van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken.


Schenkers aan de kinderboerderij kunnen hierdoor gebruik maken van fiscale voordelen:

  • Een ANBI hoeft geen erfbelasting of schenkbelasting te betalen over erfenissen en schenkingen die de ANBI ontvangt in het kader van het algemeen belang.
  • Uitkeringen die een ANBI doet in het algemene belang zijn vrijgesteld voor het recht van de schenking.
  • Als een instelling door de Belastingdienst is aangewezen als een ANBI, kan een donateur giften van de inkomsten- of vennootschapsbelasting aftrekken (uiteraard binnen de daarvoor geldende regels).
Vanwege de ANBI-status publiceert de stichting een aantal gegevens, namelijk een beleidsplan en een jaarrekening. Die vindt u hieronder. Meer weten? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Downloads

Beleidsplan stichting vrienden van de kinderboerderij


Jaarrekening Stichting vrienden van de kinderboerderij

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha