Op de kinderboerderij hebben we twee shetlanders en tinkermerrie. 

We stellen onze pony's graag voor: De bonte tinkermerrie Panda en twee shetlanders. De donkerbruin bonte merrie Iris en geheel bruine merrie Gaby. De pony's staan samen met de ezels op de paardenplaat. Ook hebben ze een zandbak en weiland tot hun beschikking. Onze pony's staan dag en nacht en ook zomer en winter buiten (tenzij het extreem weer is). Zij kunnen wel altijd de schuilstal in als zij dit willen.

De pony's worden ook ingezet voor kinderfeestjes, waarbij kinderen mogen helpen met het verzorgen van de dieren. Ze worden door de kinderen dan extra verwend (rijden is niet mogelijk). Ook lopen Iris en Gaby voor het karretje en wordt Panda door haar verzorgers gereden, zodat ze goed in conditie blijven.

Veulens
Beide pony's hebben veulens gehad op de kinderboerderij. Iris kreeg in totaal tien veulens: zes hengsten en vier merries. Panda heeft drie veulens gekregen.
Shetlander Gaby heeft in 2017 een merrieveulen gekregen. 

Voor Gaby en Iris zoeken wij nog (deel)adoptanten. U kunt hiermee de kinderboerderij op een leuke en originele manier ondersteunen.

Onze pony's in beeld

Meer foto's op Facebook: Album onze dieren - pony's en ezels


Tinkermerrie Panda


Shetlandpony Iris


Shetlander Gaby

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha