Op de kinderboerderij hebben we een shetlanders en tinkermerrie. 

We stellen onze pony's graag voor: De bonte tinkermerrie Panda en twee shetlanders. De donkerbruin bonte merrie Iris en geheel bruine merrie Gaby. Zij staat sinds 2017 op de kinderboerderij. De pony's staan samen met de ezels op de paardenplaat. Ook hebben ze een bak en weiland tot hun beschikking. Onze pony's staan dag en nacht en ook zomer en winter buiten (tenzij het extreem weer is). Zij kunnen wel altijd de schuilstal in als zij dit willen.

De pony's worden ook ingezet voor kinderfeestjes, waarbij kinderen mogen helpen met het verzorgen van de dieren. Ze worden door de kinderen dan extra verwend (rijden is niet mogelijk). Ook staat Iris regelmatig voor het karretje en wordt Panda door haar verzorgers vaak gereden, zodat ze goed in conditie blijven.

Veulens
Beide pony's hebben veulens gehad op de kinderboerderij. Iris kreeg in totaal tien veulens: zes hengsten en vier merries. Panda heeft drie veulens gekregen.
Shetlander Gaby verwacht in mei 2017 haar eerste veulen. 

Voor Gaby en Iris zoeken wij nog (deel)adoptanten. U kunt hiermee de kinderboerderij op een leuke en originele manier ondersteunen.

Onze pony's in beeld

Meer foto's op Facebook: Album onze dieren - pony's en ezels


Tinkermerrie Panda


Shetlandpony Iris


Shetlander Gaby


De paardenbak

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Hoe is het weer?

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha