Hier vindt u een overzicht van vragen die regelmatig aan ons gesteld worden. Staat uw vraag er niet bij, aarzel dan niet om contact op te nemen via mail of telefonisch: 0182-514219

Wanneer zijn jullie geopend? En in de vakanties?

We hanteren 'winteropeningstijden' en 'zomeropeningstijden'. In de zomer zijn we langer geopend. De actuele openingstijden vindt u hier op onze website. 

De kinderboerderij is op de volgende feestdagen gesloten: Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag. Daarnaast zijn we op de begunstigersdag 's middags alleen geopend voor vrienden, donateurs en sponsoren en één zaterdag in september gesloten vanwege de jaarlijkse vrijwilligersdag. Deze data zijn terug te vinden op de activiteitenkalender en worden ook apart aangekondigd. 

Kan ik mijn konijn, cavia, kip of ander dier op de kinderboerderij brengen?

Nee, wij vangen geen afstands- of vakantiedieren meer op. De kinderboerderij heeft eigen dieren en een bewust beleid omtrent aanschaf van dieren. Daarnaast heeft de kinderboerderij het Keurmerk Kinderboerderijen gehaald. Hierbij is het verplicht dat ieder nieuw dier een aantal weken apart van andere dieren en bezoekers (quarantaine) wordt gehouden om ziekte-insleep te voorkomen. 

Er zijn diverse stichtingen en particuliere opvangen in de omgeving die zich specifiek bezighouden met de opvang van konijnen, cavia's, knaagdieren en vogels. Hierbij een overzicht van de opvangcentra van de Dierenbescherming. Zij hebben ook een aantal opvangcentra voor konijnen en knaagdieren. Daarnaast zijn er ook op internet diverse particuliere opvangcentra te vinden.

Is de kinderboerderij ook te bezoeken bij koud of regenachtig weer?

Jazeker, wij beschikken over een ruime en verwarmde (horeca)ruimte, waar kinderen kunnen knutselen (veel mogelijkheden), lezen of een puzzeltje maken en zijn diverse consumpties als koffie, thee, snacks, tosti's en meer verkrijgbaar. Daarnaast zijn veel van onze dierverblijven overdekt, waardoor ook (droog) een kijkje te nemen is bij onze dieren. Ook voor kinderfeestjes is het mogelijk een (aangepast) programma te draaien bij minder mooi weer. 

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Wij beschikken niet over een eigen parkeerplaats, maar op circa 5 minuten loopafstand zijn in het algemeen voldoende parkeerplaatsen te vinden (gratis). Kijk hiervoor bij 'route'. De Bloemendaalseweg zelf is alleen toegankelijk voor niet-gemotoriseerd verkeer, aanwonenden en bestemmingsverkeer. 

Is de kinderboerderij rolstoeltoegankelijk?

Zoveel als mogelijk houdt de kinderboerderij rekening met toegankelijkheid voor iedereen. Onze toegang is verhard en rolstoelvriendelijk. Zo zijn de drempels zo laag mogelijk of afwezig. Daarnaast beschikken we over een aangepast toilet, dat ruimer is dan een normaal toilet en voorzien van steunbeugels. 

Kun je pinnen op de kinderboerderij?

Ja hoor, dat is mogelijk en ook vanaf ieder bedrag. Wij vinden het fijn als u met pinpas betaalt. 

Hoe kan ik de kinderboerderij steunen?

Dat kan op verschillende manieren. Op de website leest u hier meer over, maar hieronder alvast een samenvatting. Wij hebben uw steun hard nodig en zijn dankbaar voor elke bijdrage!

Belangrijk om te weten is dat een aparte stichting, De Vrienden van de kinderboerderij, tot doel hebben geld in te zamelen voor de kinderboerderij. Zij zijn ANBI-erkend. Meer over de vrienden en wat dit inhoudt, leest u hier

  • Word Vriend van de kinderboerderij. Voor een bijdrage van minimaal € 20,- per jaar bent u al een jaar lang vriend van de kinderboerderij en daar krijgt u ook iets voor terug! Meld u aan als vriend, bedankt!
  • Word Bedrijfsvriend of sponsor. Bedrijven kunnen de kinderboerderij steunen in geld, materiaal of diensten. Wij plaatsen onze sponsoren graag op ons vriendenbord!
  • Adopteer een dier. De kinderboerderij biedt bezoekers, organisaties, scholen, kinderopvang en bedrijven de mogelijk een dier te adopteren en hiermee een bijdrage te leveren in de verzorging.
  • Deelname aan actie: Voor grotere projecten zetten wij vaak een actie op, waarmee u op diverse manieren ons kunt ondersteunen. We informeren u over deze actie op het erf, via de website, Facebook en Twitter
  • Gift in de melkbus: Wij vragen iedere volwassene om een vrijblijvende gift van € 1,50 per persoon. U kunt deze achterlaten in de melkbus bij de ingang of betalen bij de verkoopruimte. 

end faq

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha