Ieder jaar worden op de kinderboerderij jonge dieren geboren. De geboortes van jonge dieren worden vermeld op onze website en Facebookpagina. De leukste foto's van onze jonge dieren hebben we verzameld op onze Facebookpagina en zijn te vinden in het album: Onze dieren - jonge dieren

Geboortekalender 2019
Hieronder zijn de geboortekalenders van onze dieren te zien. Op onze Facebookpagina wordt u op de hoogte gehouden van alle geboortes. 

 

Draagtijd schaap: 5 maanden
Draagtijd geit: 5 maanden
Draagtijd varken: 3 maanden, 3 weken, 3 dagen
Draagtijd ezel: 12 - 13 maanden
 
Andere dieren
  • In onze broederij zijn vanaf circa maart kuikentjes te zien van diverse kippenrassen (Chabo kriel, Wyandottekriel, Barnevelder). 
  • In het voorjaar en de zomer zullen er ongetwijfeld ook dit jaar weer jonge eendjes en mogelijk ook gansjes en zwaantjes te zien zijn.
  • Al een aantal jaar brengen boerenzwaluwen hun jongen in de stallen van de kinderboerderij groot. 


Waar gaan de jonge dieren naartoe?

Een deel van de jonge dieren houden we zelf, maar we kunnen uiteraard niet alles zelf houden. Hier zoeken we een goede plek voor. Dit zijn vaak hobbyhouders of andere kinderboerderijen/ zorgboerderijen. Omdat onze jonge dieren opgroeien tussen de mensen en kinderen, maar ook andere dieren, zijn ze veel gewend en goed gesocialiseerd. Ook hebben wij geiten en schapen met een bepaalde gezondheidsstatus (Schapen: zwoegervrij en geiten: CAE/CL-vrij) en onze Kune Kune varkens, pony's en ezels staan in het stamboek. Daarnaast fokken wij raszuiver. Er is daarom ook veel vraag naar onze dieren, soms is de vraag groter dan ons aanbod.  

   

 

 

 

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha