Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Door geldgebrek de afgelopen jaren, hebben we een aantal onderhoudstrajecten niet goed kunnen oppakken met achterstallig onderhoud tot gevolg. Inmiddels is onze subsidie weer aangevuld en uit diverse acties hebben we een aantal trajecten inmiddels kunnen uitvoeren of gaan deze in gang zetten. Dankzij financiële bijdragen van verschillende bedrijven en subsidieverstrekkers en de onmisbare hulp en kennis van veel vakmensen en vrijwilligers knapt het erf zienderogen op. Zo houden we de kinderboerderij mooi en gezellig!

Nieuwe platen op dak konijnenverblijf
Dankzij nieuwe, licht doorlatende platen op het dak van hun stallen zitten ze er zonnig bij. Dit is uiteraard goed voor hun gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu. De lampen hoeven namelijk minder vaak aan en dat bespaart veel energie. Dankzij gulle bijdragen van Jenaplan Basisschool De Carrousel en BSO Het Avontuur konden onze handige vrijwilligers aan de slag.

De daken van de caviabergen waren ook hard toe aan een opknapbeurt en zijn ook vernieuwd. En ook de muur van de mesthoop is van een nieuw laagje verf voorzien. 


  

Aanleg rolstoelpad kinderboerderij
Op 23 en 24 november gaat een lang gekoesterde wens van veel bezoekers in vervulling. Er wordt dan een rolstoelvriendelijk pad aangelegd vanaf de brug naar ons erf. De toegang is nu nog helemaal van grind en daar is met een rolstoel of scootmobiel maar moeilijk door te komen. We gaan een pad aanleggen van 1.20 meter breed. We kiezen er bewust niet voor om de hele toegangsweg te bestraten, want dan kan het regenwater niet goed wegstromen.

Dankzij de financiële bijdrage van Goudapot en de inzet van bestratings- en hoveniersbedrijf Lemckert&Zn. kunnen we aan de slag. De voorbereidende werkzaamheden, zoals het verplaatsen van het geitenhek zijn al in volle gang. Vanwege de werkzaamheden zal de kinderboerderij op vrijdag 23 november en zaterdag 24 november alleen toegankelijk zijn via het zijhek (Kikkerpad).
Het bijentuinproject: een ambitieus plan!

Wie recent door de bijentuin wandelde, zal gezien hebben dat deze flink overhoop ligt. We zijn bezig planten weg te halen en de bijentuin helemaal opnieuw in te richten. De weggehaalde planten worden daarbij natuurlijk hergebruikt. Hoveniersbedrijf Willemstein uit Waddinxveen werkt aan tekeningen voor dit ambitieuze project. Het is de bedoeling om een educatieve tuin te maken waarin we kunnen laten zien hoe mensen hun tuin duurzaam én leuk in kunnen richten. Verder zullen de bijen beter zichtbaar worden en komt er een echt blotevoetenpad.

Het geld voor dit blotevoetenpad is (gewoon op schoenen) bij elkaar gelopen door kinderen van de Wilhelminaschool: zij organiseerden een sponsorloop en haalden daarmee maar liefst €1851,05 op!

Wie helpt er mee met het schilderen van de geitenstal?
Begin december is het de beurt aan de geitenstal. Onder leiding van Dion de Bruin van schildersbedrijf De Bruin uit Gouda zal een groep vrijwilligers de stal van een frisse laag verf voorzien. Heb jij zin om een gezellig dagje te helpen bij deze klus? We kunnen alle handen gebruiken! Aanmelden kan bij beheerder Sandra Harkes via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0182 514219. De klusdatum zal in overleg met de deelnemers worden gekozen.

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha