Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Nieuws 2018

Door geldgebrek de afgelopen jaren, hebben we een aantal onderhoudstrajecten niet goed kunnen oppakken met achterstallig onderhoud tot gevolg. Inmiddels is onze subsidie weer aangevuld en uit diverse acties hebben we een aantal trajecten inmiddels kunnen uitvoeren of gaan deze in gang zetten. Dankzij financiële bijdragen van verschillende bedrijven en subsidieverstrekkers en de onmisbare hulp en kennis van veel vakmensen en vrijwilligers knapt het erf zienderogen op. Zo houden we de kinderboerderij mooi en gezellig!

De kinderboerderij wil graag een lang gekoesterde wens van veel bezoekers in vervulling laten gaan: de aanleg van een rolstoelvriendelijk pad vanaf de brug naar ons erf. De toegang is nu nog helemaal van grind en daar is met een rolstoel of scootmobiel maar moeilijk door te komen. Dit kan anders! We willen een pad aanleggen van 1.20 meter breed. We kiezen er bewust niet voor om de hele toegangsweg te bestraten, want dan kan het regenwater niet goed wegstromen.

Sinds 25 mei 2018 geldt deze Algemene Verordening Gegevensbescherming. Dat gaat over het beschermen van persoonsgegevens.

Op de kinderboerderij zamelen we kapotte elektrische apparaten in. Deze worden opgehaald door WECYCLE om te worden gerecycled. Hiervoor ontvangt de kinderboerderij een vergoeding. Ook dit jaar maken we kans op de extra DIERENDAGBONUS van 250 euro als we een ludieke inzamelactie houden. Dit jaar maken onze bezoekers, die een kapot elektrisch apparaat inleveren kans op gratis pannenkoeken eten voor vier personen. Deze pannenkoeken worden door ons zelf vers gebakken met beleg naar keuze. 

Deze middag is bedoeld voor alle vrienden, donateurs, dieradoptanten en sponsoren (begunstigers). Zij hebben hiervoor een aparte uitnodiging gehad. Bent u begunstiger en heeft u geen uitnodiging ontvangen, neem dan contact met ons op.

In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op de kinderboerderij. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Kinderen kunnen dagelijks in de Deel komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig.

Dankzij de collectanten en alle gulle gevers is er een bedrag van € 4.754,60 opgehaald! Een geweldig bedrag en ook nodig om deze mooie kinderboerderij te behouden voor ons allemaal. Namens de kinderboerderij Bedankt!

Ze zijn er! Maar liefst 15 Kune Kune biggetjes. Op zaterdag 23 juni beviel Jasmijn van 8 zwartbonte biggetjes en 36 uur later volgde haar dochter Suus met 3 zwartbonte biggetjes en 4 witte, zonder vlekje of spikkel, helemaal niks! Daarom vragen we onze bezoekers deze biggen mooi in te kleuren met onze biggen kleurwedstrijd. De kleurplaat is verkrijgbaar op de kinderboerderij en in te leveren tot en met zondag 26 augustus. Dit is op de dag van ons jaarlijkse zomerfeest. De winnaars worden deze dag bekend gemaakt en ontvangen een leuke prijs.

Zaterdag 30 juni organiseert de Rabobank de Sponsorfietstocht! Vanuit de kinderboerderij willen we hier graag met een grote groep bezoekers en vrijwilligers mee doen. Voor iedere fietser hebben we een drankje en een versnapering voor onderweg.

Heeft u de spandoeken zien hangen? Juni is vriendenmaand. Dat betekent dat we regelmatig op het erf nieuwe vrienden werven. Tijdens onze actie #RedDeKinderboerderij hebben we wel 180 nieuwe bij gekregen. Daar willen we deze maand nog een schepje bovenop doen!

Goed nieuws! Het is gelukt. De komende jaren krijgt de kinderboerderij meer structurele steun van de gemeente! De coalitiepartijen hebben dit afgesproken in het coalitieakkoord. Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar.

We bedanken ook alle bezoekers en bedrijven in en rond Gouda, die onze actie #RedDeKinderboerderij massaal steunden.

Van maandag 2 juli – 7 juli (week 27) zal de jaarlijkse collecte voor kinderboerderij De Goudse Hofsteden weer plaatsvinden. De opbrengst van de collecte zal onder andere besteed worden aan het onderhouden en in stand houden van de kinderboerderij. Voor ons erg belangrijk en wij zijn blij met iedereen die ons hierbij kan helpen. 

Tijdens de meivakantie worden er diverse activiteiten georganiseerd. Dagelijks kunnen kinderen in de Deel komen knutselen, van tasje inkleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Voor deze activiteiten is aanmelden niet nodig.

Op de boerderij kan er ook gegeten worden in de Deel o.a. verse broodjes, lekkere pannenkoeken en poffertjes.

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha