Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 
Op de kinderboerderij wordt frituurvet en olie ingezameld. Gaat u oliebollen bakken tijdens oud-en-nieuw, lever dan uw gebruikte frituurvet in gesloten verpakking in op de kinderboerderij. Dit wordt vervolgens opgehaald om te worden gerecycled tot biobrandstoffen en krijgt zo een duurzaam tweede leven. 

Waarom frituurvet inleveren op de kinderboerderij?


  • Recyclen is duurzaam
    Weggooien is zonde: gebruikte oliĆ«n en vetten die ingeleverd worden bij een inzamelpunt krijgen een tweede leven als biobrandstof. Zo gebruiken we minder fossiele olie en vermindert de uitstoot van koolstof. Wat sommige mensen nog niet weten: wie een dieselauto heeft, tankt nu al ongemerkt biodiesel bij de benzinepomp. Als alle oliebollenbakkers hun gebruikte olie zouden inleveren levert dat genoeg biodiesel op om ruim 1000 keer de wereld rond te kunnen rijden. Wist je dat 1 fles frituurvet na gebruik 1 liter biodiesel oplevert?

  • 2. 5 miljoen liter oliebollenolie gaat anders verloren
    Jaarlijks gebruiken de Nederlandse huishoudens ongeveer 30 miljoen liter frituurvet en -olie. De oliebollen tijd is daarbij de belangrijkste periode: maar liefst 5 miljoen liter wordt in die periode gebruikt om de traditionele lekkernij thuis te maken. Ook bij gourmet, fondue en frituren wordt deze maand veel olie gebruikt. Inmiddels wordt 1/5 deel hiervan ingezameld. Helaas gooien toch nog te veel mensen de resten weg: bij het restafval (grote hoeveelheden) of in het riool (kleine restjes). Dit is echter niet nodig.

  • Financiele steun voor kinderboerderij
    De kinderboerderij ontvangt een vergoeding voor het ingezamelde vet, dus hiermee steunt u ons tegelijkertijd ook.

Inleveren is eenvoudig

Bewaar de lege verpakking van het frituurvet. Giet het gebruikte frituurvet of olie in de verpakking en lever het in in de speciale gele vetcontainer. 

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha