Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Na alle jonge geitjes en lammetjes die in maart en april geboren zijn dit voorjaar, is het nu de beurt aan de veulens en de biggen.

Kune Kune varken Luna trapte op 9 mei af met een koppel van zes biggen in zwartbont en ginger(oranje)bont. Luna lijkt een geboren moeder, zo goed en relaxt gaat zij met haar biggen om. Inmiddels zijn de biggen ook buiten op de knuffelweide te vinden en genieten ze van de aandacht die ze krijgen van de bezoekers. Negen dagen later volgde onze zwartbonte Kune Kune Jasmijn met maar liefst 11 bonte biggen. 

Veulen Loraine
We verwachten daarnaast ook twee veulens. Van onze ezel Britt en de nieuwe shetlandpony Gaby. Op 16 mei is Gaby na een dracht van 11.5 maand bevallen van een prachtig bruin merrieveulen. Gaby is nog wel wat beschermend, maar haar veulen al enorm nieuwsgierig naar alle kinderen en mensen om haar heen. Het veulen heet Loraine en deze naam is verzonnen door Carina de Wilde. 

Namenwedstrijd
Ezel Britt is vooral nog erg dik, maar ze wordt goed in de gaten gehouden. Ezels zijn wel 12 tot 13 maanden drachtig. We verwachten haar veulen in mei/ juni. Voor het veulen van Britt mag nog een leuke naam verzonnen worden (voor hengst of merrie). De bedenker van de leukste naam, ontvangt een foto van hem/ haar met het veulen afgedrukt op canvas. Meer hierover: NamenwedstrijdOns adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha