Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Zaterdag 25 februari is de mooie bruine shetlandmerrie met de chique naam Garleyne van de Viersprong gearriveerd op de kinderboerderij. Ze is vier jaar oud en drachtig van haar eerste veulen. Rond 6 mei wordt dit veulen verwacht. De vader is een prachtige witte schimmelhengst (Lay out van de Viersprong).

Beide pony's zijn opgenomen in het stamboek. De naam Garleyne vonden we erg lang en ook wat moeilijk voor kinderen, daarom is haar roepnaam Gaby (Nederlands uitgesproken) geworden.

Leerpony Iris
Onze shetlandmerrie Iris wordt dit jaar alweer 23 jaar. We hadden gehoopt een merrieveulen van haar te kunnen aanhouden om haar taken te gaan overnemen, zodra ze daarvoor te oud wordt. Helaas was haar laatste veulen een hengst en laten we haar niet meer dekken. Dit betekent dat we opzoek zijn gegaan naar een geschikte en kindvriendelijke merrie. Dit is Gaby geworden, een lieve en rustige merrie met een hoogte van 91 cm. Ze is nog niet beleerd, dus hiermee gaan we aan de slag met Iris als 'leermeester'. Iris kent het klappen van de zweep en laat zich niet van de wijs brengen met veel drukte, zoals de jaarlijkse Sinterklaasintocht. Onder begeleiding van Iris zal zij beleerd worden voor de kar. Daarnaast zal Gaby ingezet worden bij kinderfeestjes en activiteiten, zoals het paardenfeestje en de pony-ochtenden.

Maar voorlopig mag ze eerst wennen op de kinderboerderij en Iris mag het straks wat rustiger aan gaan doen, want ook zij zal gewoon op de kinderboerderij blijven en van haar oude dag mogen gaan genieten. 

Gesponsord en adoptanten gezocht
Gaby is geschonken door Laura Dekker (vrijwilligster) en haar opa en oma Rodenberg. Net als alle andere dieren kan ook Gaby geadopteerd worden. Daarbij betaalt de adoptant mee aan de kosten van de voeding en verzorging.
Heeft u hier interesse in? Hier kunt u meer lezen over dieradoptie of neem contact op met de kinderboerderij.
Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha