Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Nieuws 2017

De komende twee weken organiseren we veel verschillende activiteiten op de kinderboerderij. Zo kunnen kinderen kerstballen versieren met foamklei, meedoen aan creatieve workshops, de ponymiddag, het snerfeest en nog veel meer. In onze horecaruimte 'De Deel' is heerlijke warme chocolademelk met slagroom verkrijgbaar. U kunt ook bij ons komen lunchen met vers belegde broodjes, pannenkoeken en tosti's.

Op de kinderboerderij wordt frituurvet en olie ingezameld. Gaat u oliebollen bakken tijdens oud-en-nieuw, lever dan uw gebruikte frituurvet in gesloten verpakking in op de kinderboerderij. Dit wordt vervolgens opgehaald om te worden gerecycled tot biobrandstoffen en krijgt zo een duurzaam tweede leven. 

Waarom frituurvet inleveren op de kinderboerderij?

Deze week (26-9 t/m 4-10) deed ook kinderboerderij Gouda mee aan de Dierendagbonusactie van Wecycle. De drie kinderboerderijen waarbij de meeste kapotte elektische apparaten werden ingeleverd via de actie ontvingen de dierendagbonus ter waarde van € 250,-.Vandaag kregen we een leuk bericht van Wecycle. 

[Deze actie is afgelopen en we hebben gewonnen, bedankt!]

Help de kinderboerderij en lever deze week (26-9 t/m 4-10) kapotte elektrische apparaten in! De 3 kinderboerderijen met de meeste geldige aanmeldingen winnen € 250,-.

Kinderboerderijen kunnen meedoen aan het inzamelen van kapotte elektrische apparaten (Wecycle), gebruikt frituurvet/ olie (vet recycle het) of kleding. Dit alles wordt ingezameld voor recycling. Zo stelt de kinderboerderij bezoekers in staat een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving. Kinderboerderijen die hieraan deelnemen ontvangen zelf ook een vergoeding. Op dit moment doen meer dan 150 kinderboerderijen mee aan Wecycle en hebben ruim 50 kinderboerderijen een vetcontainer staan. Kleding wordt op ongeveer 30 kinderboerderijen opgehaald. 

Inzamelcijfers Gouda
In de eerste helft van 2017 heeft kinderboerderij De Goudse Hofsteden 300 elektrische apparaten en 320 kilo gebruikt vet/ olie opgehaald. Veel van de elektrische apparaten kunnen nog voor een groot deel worden gerecycled. Van het gebruikte vet wordt biodiesel gemaakt. Daarnaast zamelt de kinderboerderij sinds deze zomer ook al het afval van de bezoekers gescheiden in op het terrein. 

Afgelopen week is de collecte gehouden voor de kinderboerderij. Dit jaar is het geld onder andere bestemd voor de aanschaf van materiaal voor de horeca, het onderhouden van stallen en verblijven voor de dieren, de aanschaf van een aantal nieuwe dieren en zal verder worden gebruikt voor de exploitatie van de kinderboerderij.

Dankzij de collectanten en alle gulle gevers is er een bedrag van € 6.683,10 opgehaald! Een geweldig bedrag en ook hard nodig om deze mooie kinderboerderij te behouden voor iedereen. Namens de kinderboerderij, bedankt!

Collectant gemist?
Heeft u de collectant gemist en wilt u toch een bijdrage geven dan kunt u uw bijdrage overmaken op: Rekeningnummer: NL27 INGB 0004 3094 38 t.n.v. Stichting kinderboerderij De Goudse Hofsteden te Gouda.

In de zomervakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op de kinderboerderij. Ook kunnen kinderen dagelijks komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig.

Voor de andere activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden. Een greep uit onze activiteiten: ponyochtend, schminken, creatieve workshops, waterspektakel, dreumesochtend. Bijna iedere dag is er wel iets te doen. 

Natuurlijk spelen op de kinderboerderij, dat kunnen we op twee manieren uitleggen: Waar anders kunnen kinderen heerlijk buiten spelen in een veilige omgeving als op de kinderboerderij? Maar nog mooier als dit in het groen kan, tussen de planten en struiken: Natuurlijk spelen, leren en ontdekken. Kinderen van heel jong tot eind basisschool komen bij ons om in contact te komen met dieren, groen en ze komen spelen. Dit willen wij in stand houden, helpt u daar een handje bij?

Kijk op de website: www.voorjebuurt.nl/goudsehofsteden

Na alle jonge geitjes en lammetjes die in maart en april geboren zijn dit voorjaar, is het nu de beurt aan de veulens en de biggen.

Tijdens de meivakantie organiseren we in beide weken leuke activiteiten. We starten zondag 23 april met de jongdierendag, waarin onze lammetjes en jonge geitjes centraal staan. En het is extra lang genieten op de kinderboerderij, want in de vakantie is de kinderboerderij ook op maandag geopend! We zijn dan iedere dag open van 10.00 tot 17.00 uur. Ook voor de lunch hoeft u niet weg. In de vakantie kunt u genieten van heerlijke poffertjes, pannenkoeken en verse broodjes.

Op donderdag 16 maart zijn de eerste lammetjes geboren op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Zwartbles schaap Bregje is bevallen van een gezonde tweeling, een ooitje en een rammetje.

Zaterdag 25 februari is de mooie bruine shetlandmerrie met de chique naam Garleyne van de Viersprong gearriveerd op de kinderboerderij. Ze is vier jaar oud en drachtig van haar eerste veulen. Rond 6 mei wordt dit veulen verwacht. De vader is een prachtige witte schimmelhengst (Lay out van de Viersprong).

Beide pony's zijn opgenomen in het stamboek. De naam Garleyne vonden we erg lang en ook wat moeilijk voor kinderen, daarom is haar roepnaam Gaby (Nederlands uitgesproken) geworden.

In de voorjaarsvakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Ook kunnen kinderen dagelijks binnen in de horecaruimte komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje en diverse andere mogelijkheden. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Op de boerderij kan er ook gegeten worden: verse belegde broodjes, lekkere pannenkoeken of poffertjes.

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha