Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Nieuws 2016

Op de kinderboerderij wordt frituurvet en olie ingezameld. Gaat u oliebollen bakken tijdens oud-en-nieuw, lever dan uw gebruikte frituurvet in gesloten verpakking in op de kinderboerderij. Dit wordt vervolgens opgehaald om te worden gerecycled tot biobrandstoffen en krijgt zo een duurzaam tweede leven. Dit is ook mogelijk tijdens de sluitingsperiode ivm maatregelen vogelgriep.

Waarom frituurvet inleveren op de kinderboerderij?

Dit artikel volgt op ons voorgaande bericht 'kinderboerderij tijdelijk gesloten ivm maatregelen vogelgriep'. Met ingang van zondag 18 december is de kinderboerderij tijdelijk gesloten door de ontwikkelingen rond het vogelgriepvirus. We hebben besloten om de kinderboerderij nog minimaal voor twee weken te sluiten. Dit betekent dat we de gehele kerstvakantie zijn gesloten en alle activiteiten geen doorgaan vinden. We betreuren dit, omdat we volop activiteiten ingepland hadden staan. Gezien de nabijheid van de besmettingen willen we alles doen om de kans op insleep van dit virus zoveel mogelijk te verkleinen. 

We hebben met ingang van zondag 18 december besloten om de kinderboerderij tijdelijk te sluiten in verband met de waarschijnlijke aanwezigheid van het vogelgriepvirus in het Reeuwijkse Plassengebied. Dit om de kans op insleep van dit virus zoveel mogelijk te verkleinen. De dode eenden/ smienten zijn gevonden bij de surfplas en worden momenteel onderzocht door de NVWA op de aanwezigheid van het virus. In de loop van de week zullen de uitslagen hiervan bekend zijn. 

Let op: We zijn tijdelijk gesloten ivm maatregelen vogelgriep.

In de kerstvakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Ook kunnen kinderen dagelijks binnen in de horecaruimte komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje en diverse andere mogelijkheden. Hiervoor is aanmelden niet nodig. Op de boerderij kan er ook gegeten worden: verse belegde broodjes, lekkere pannenkoeken, poffertjes en uiteraard heerlijke erwtensoep.

Update 16 december 2016: We hebben de Specsaversactie gewonnen met 43% van alle stemmen. Alle stemmers en specsavers bedankt!

We doen dit jaar weer mee aan de Specsavers stemactie. Met deze actie maken we kans op een jaar lang steun door de Specsaverswinkel in Gouda. Hiervoor zijn tien doelen uit Gouda en omgeving genomineerd. Het doel met de meeste stemmen, ontvangt steun.

De maatregelen voor de vogelgriep zijn aangescherpt. Dit betekent dat we onze watervogels nu ook moeten ophokken en afschermen van het publiek. De kippen hielden we al sinds vorige week in hun verblijven, maar afgelopen week hebben we ook alle watervogels gevangen.

Met de aanplant van twee fruitblomen tegen de gevel van de varkenstal is de volgende stap gezet naar een klimaatbestendiger kinderboerderij. Tijdens de themamiddag water en bodem werden deze samen met kinderen aangeplant. Het groen van het blad zal zorgen voor koelte in de zomer en verdamping van water uit de bodem. En deze gevelbeplanting, bestaande uit een leipeer en een leiappel, is nog gezond ook! 

Op maandag 17 oktober staat het thema Duurzaamheid centraal op de kinderboerderij. Eind 2015 is gestart met het project 'kinderboerderijen klimaatbestendig en waterbewust'. Een initiatief vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu en het kennisprogramma DuurzaamDoor (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). De trekker van dit project is Anneke van Veen, vanuit Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO). Het doel van dit project is om bezoekers op een laagdrempelige manier te laten kennismaken met duurzame maatregelen op het gebied van water, bodem en energie. Eenvoudige maatregelen, zoals het plaatsen van een regenton in eigen tuin worden hiermee heel zichtbaar en concreet gemaakt. Maar er is nog veel meer mogelijk.

Op dierendag zette Peter de Klerck, eigenaar van Diertotaal Utopia opnieuw zijn handtekening onder het sponsorcontract van kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Ook komend jaar zal hij de kinderboerderij weer steunen. Peter de Klerck is eigenaar van vier dierenwinkels in Gouda, Waddinxveen en Zoetermeer onder de naam Diertotaal Utopia. Al jarenlang is hij een tevreden sponsor van de kinderboerderij. Zo levert Diertotaal Utopia de voeding voor de konijnen en cavia's. Het gaat om veel meer dan sponsoring alleen, legt de eigenaar van de dierenwinkelketen uit: “Wij werken ook samen bij het organiseren van activiteiten, zoals de konijnen- en caviadag dit voorjaar.”

Update 5 oktober 2016
Samen met twee collega-kinderboerderijen hebben we allen dierendagbonus van 250 euro gewonnen! De drie kinderboerderijen met de meeste check-ins kwamen in aanmerking voor deze prijs. We zijn blij met iedereen die aan deze actie heeft meegedaan, bedankt! En we feliciteren onze collega-boerderijen Dierenhof uit Ridderkerk en Maria Goretti uit Tilburg.

De kinderboerderij heeft er weer een nieuwe bedrijfsvriend bij! Walter Timmer van het bedrijf Kind Ouder Leerling Begeleiding (KOLB) hangt met zijn zoons Mattias (in het geel) en Ezra zijn eigen sponsorbordje op.

Tinker Panda is is op donderdagochtend in het slootje naast het weiland terechtgekomen. Wat er precies is gebeurd is niet bekend, maar op eigen kracht kon ze dit modderige slootje niet meer uitkomen. De medewerkers hebben nog enkele pogingen gedaan om haar eruit te helpen, maar toen dit niet lukte de brandweer gebeld. 

Update 5 september 2016:
Dankzij onze collectanten en alle gulle gevers hebben we een bedrag van € 4.512,15 opgehaald, bedankt!!

De jaarlijkse collecteweek loopt van 29 augustus tot en met 3 september. Onze medewerkers en vrijwilligers gaan met een collectebus langs de Goudse deuren om geld in te zamelen voor de kinderboerderij. Dit jaar is het geld bestemd voor de herinrichting en nieuw meubilair voor de horecaruimte.

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha