Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Nieuws 2015

De klimaatverandering maakt dat water en bodembeheer meer aandacht gaan vragen. Kinderboerderijen kunnen een rol spelen in het water- en bodembewust maken van de samenleving. Er zijn 500 kinderboerderijen in Nederland. Kinderboerderijen kennen ca. 30 miljoen bezoeken per jaar. De locaties zijn laagdrempelig en direct gelegen in een woonomgeving. Ze worden bezocht door jong en oud.

Wat kan de kinderboerderij hierin betekenen?
Voor kinderboerderijen kan het bijvoorbeeld gaan om maatregelen zoals het afkoppelen van het regenwater van de riolering, het vergroenen van daken of het ontharden van het erf, vergezeld van aantrekkelijke informatie. Hiervoor zal kennis over de actuele klimaatopgaven en de gevolgen voor water en bodem worden gedeeld en betrokkenheid worden gecreëerd van de beheerders, bestuur en in een latere fase ook van de vrijwilligers. Gezocht wordt naar koppelkansen (partners, programma's) en gewerkt wordt aan coalitievorming waarmee de inzet effectiever en de realisatie van de gewenste maatregelen/acties mogelijk wordt.

In de kerstvakantie worden volop activiteiten georganiseerd op de kinderboerderij: van de levende kerststal tot verschillende creatieve workshops. Kinderen kunnen ook een dagje komen meehelpen met de verzorging van de dieren en tweemaal wordt de dreumes- en peuterochtend gehouden.

In de horecaruimte is iedere dag erwtensoep met brood verkrijgbaar en er worden verse pannenkoeken gebakken. Natuurlijk ontbreekt ook de warme chocolademelk met slagroom niet. 

In de kerstvakantie (19 dec tot en met 3 januari) is de kinderboerderij van 10.00 tot 16.30 uur geopend. Alleen op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn we gesloten. 

De kinderboerderij heeft maar liefst € 3.837,- gewonnen met de actie Cash voor je Club. Deze actie werd georganiseerd door Winkelcentrum Bloemendaal. Bij iedere uitgave € 5,- ontvangen klanten een roze spaarmunt, die ze konden doneren aan één van de 10 deelnemende verengingen. Onder deze tien doelen werd een totaalbedrag van 10.000 euro verdeeld. Wie het meest spaarde, ontving het meeste geld. De actie begon op 19 september en duurde tot en met 31 oktober. 

Stemmen kon tot en met 2 januari 2016. De uitslag zal enige weken op zich laten wachten. Bedankt voor het stemmen!

--

Onze oproepen om ons te nomineren voor het leukste uitje van Zuid-Holland hebben resultaat opgeleverd! We behoren tot 1 van de 10 genomineerden! Daar zijn we al erg blij mee. Deze actie is een initiatief van de ANWB. Deze nominatie betekent dat we kans maken om het leukste uitje van de provincie te worden. Ook worden we samen met alle andere genomineerden vermeld in het uitjes-magazine van de ANWB.

Vanaf maandag 2 november tot en met 2 januari 2016 mag er gestemd worden. Voor ons erg leuke promotie en stemmers maken kans op musicaltickets!

Stemmen is heel eenvoudig. U kunt vanaf maandag 2 november gebruik maken van deze link: Verkiezing leukste uitje Zuid-Holland

U kunt hiermee de kinderboerderij nomineren en beoordelen op een vijftal punten. Bedankt voor uw stem!


In de herfstvakantie (19 t/m 23 oktober) worden er leuke activiteiten op de kinderboerderij georganiseerd voor jonge tot wat oudere kinderen. We zijn in de vakantie iedere dag van 10.00 - 16.30 uur geopend. 

Er is een afwisselend programma. Ook worden er iedere dag tussen 11.30 en 13.30 uur pannenkoeken gebakken. Daarnaast zijn ook tosti's, broodjes worst, poffertjes en meer verkrijgbaar, dus kom ook lekker lunchen op de kinderboerderij. 

Nieuw dit jaar is het 'dagje kinderboerderij'. We merken dat kinderen graag willen meehelpen op de kinderboerderij met het verzorgen van de dieren. Speciaal voor hen en kinderen die hiermee willen kennismaken organiseren wij het dagje kinderboerderij, waarbij ze samen met een dierverzorger aan de slag gaan met het voeren en verzorgen van de dieren. Tussen de middag wordt er gegeten op de kinderboerderij. Meer info en aanmelden: Dagje meewerken kinderboerderij

Voor de jongsten wordt iedere dag de kabouterspeurtocht gehouden. Deze activiteit kan de hele dag worden gedaan en samen met ouder/ verzorger.

Voor een compleet overzicht van onze activiteiten, meer informatie en aanmelden: Activiteitenoverzicht


Uitslag kleurwedstrijd
We hebben vele mooie en originele kleurplaten ontvangen. Hieruit hebben we drie winnaars gekozen, die hiermee een leuke prijs hebben verdiend. We bedanken iedereen die bij ons een kleurplaat heeft ingeleverd!

UITSLAG KLEURWEDSTRIJD
- Nikki Plaisier, leeftijd 7 jaar
- Anne Warga, leeftijd 5 jaar
- Keano Blom, leeftijd 3 jaar

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden staat tweemaal in de landelijke Recycle top10 voor kinderboerderijen, blijkt uit de cijfers van Kinderboerderijen Actief van het eerste half jaar van 2015. Verschillende soorten afval worden gescheiden ingezameld voor recycling en bezoekers weten de kinderboerderij hiervoor steeds beter te vinden. Met 325 ingezamelde elektrische apparaten staat de kinderboerderij op een gedeelde 6e plaats van de 151 deelnemende kinderboerderijen en met 320 kg gebruikt frituurvet op plek 8 van de 50 deelnemende kinderboerderijen. De gebruikte apparaten en vet worden opgehaald voor recycling en hiervoor ontvangt de kinderboerderij een vergoeding. Een mooie win-winsituatie dus.

Om het belang van recycling extra onder de aandacht te brengen werd in juli dit jaar in samenwerking met Cyclus een speciaal milieustraatje geopend op de kinderboerderij, waarin naast kapotte elektrische apparaten en gebruikt frituurvet ook plastic afval, papier, groen- en restafval apart worden ingezameld. Hiermee geeft de kinderboerderij een duurzaam voorbeeld en levert een extra service naar het publiek.

Bezoekers en buurtbewoners kunnen van dinsdag tot en met zondag tussen 10.00-17.00 uur kleine kapotte elektrische apparaten (passend in boodschappentas) of gebruikt frituurvet/ olie (in afgesloten verpakking) inleveren op de kinderboerderij.

Meer info: Duurzame kinderboerderij

De zomer is voorbij en nog even en alles is weer kaal. Straks voorbereid op een kleurrijk en vroeg voorjaar? Bestel dan nu bloembollen, die nog dit najaar geplant kunnen worden. Ruime keuze uit vele soorten bloembollen en pakketten, vaste planten, vlinder aantrekkende bloemen en andere bijzondere soorten. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan de kinderboerderij. 

Hoe werkt de actie?
- De bollen kunnen online besteld worden: Webshop Bloembollen kinderboerderij
- Bestellen kan vanaf 18 september tot en met 31 december
- De bollen kunnen dit najaar al geplant worden
- U betaalt via de webshop en wij ontvangen een deel van de opbrengst
- De bestelling wordt naar u toegestuurd

Bedankt voor uw steun!

Vanaf 19 september tot en met 31 oktober houdt winkelcentrum Bloemendaal de actie 'Cash voor je Club', waarbij een bedrag van € 10.000 wordt verdeeld onder 10 verenigingen/ doelen. Klanten ontvangen bij aankoop van € 5,- een roze spaarmunt in de winkels van winkelcentrum Bloemendaal (maximaal tien munten per aankoop). De kinderboerderij doet hier ook aan mee. Wilt u ons steunen? Lever de munten dan in in onze display, want hoe meer munten in de display, des te meer sponsorgeld de vereniging ontvangt uit het totaal te verdelen bedrag van € 10.000,-. 

Op zomdag 23 augustus vierden we ons zomerfeest als afsluiting van de zomervakantie. Vol met leuke activiteiten voor kinderen en volwassen. De bootjes waren populair, net als het springkussen en het schminken. Kinderen konden daarnaast meedoen aan het avonturenpad met allerlei spannende opdrachten en spelletjes. Zo werd een parcour op verschillende ondergronden afgelegd op blote voeten, konden ze een hut bouwen van takken en over een smalle balk over de sloot proberen te komen. 

Op het middenterein was een boerenterras ingericht en werden onder meer hamburgers gebakken, broodjes worst verkocht en tosti's. Daarnaast hadden we onze eigen entertainment dansgroep K3, waarmee kinderen konden meedansen en een dierenbingo vol met leuke prijsjes. 

Foto's zijn hier te zien: Fotoalbum Zomerfeest 2015

Kom deze zomervakantie naar de kinderboerderij!
De gehele vakantie organiseren wij volop activiteiten voor kinderen. Hieronder is en overzicht te zien en meer informatie en aanmelden kan via de ACTIVITEITENKALENDER

Ook via onze Facebookpagina en Twitter houden wij u graag op de hoogte van de activiteiten en plaatsen we hier foto's van. Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden om niets te hoeven missen? Meld u aan voor onze nieuwsbrief. U kunt zich links op deze website aanmelden. 

De kinderboerderij is iedere dag geopend van 10.00-17.00 uur. 

 

Update:

Onze ezel heeft een naam:
De uitslag van de stemwedstrijd is bekend en het is LIZZY geworden met 154 voorkeursstemmen. In totaal werden er 346 stemmen uitgebracht op de kinderboerderij en bij Diertotaal Utopia Gouda

Op Blizz werd 107 keer gestemd. Veel mensen wilden graag een naam met de B, net als de voorgaande ezels, maar Lizzy bleek toch populairder. Luna kon rekenen op 57 stemmen en Myka sloot af met 28 stemmen.

Uit de stemmers van de gekozen naam is een winnaar gekozen. Dit is Liza Jongenotter van 5 jaar. Zij wint een foto op canvas van haar met het ezeltje Lizzy.

Op 18 juni is kunekune varken Jasmijn bevallen van een achttal biggen, bestaande uit vier beertjes en vier zeugjes. Met kleine stipjes, grote stippen, met vlekken, zwartbont of oranje (gingerkleurig) met zwart... geen big is hetzelfde. 

En in de nacht van 22 juni is ook kunekune varken Ginger bevallen van 7 biggetjes, waarvan vier zeugjes en drie beertjes in het oranje en bont. 

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha