Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Nieuws 2012

Traditiegetrouw organiseert de kinderboerderij op Tweede Kerstdag een levende kerststal. Hiervoor wordt de hooiberg helemaal omgebouwd. De ezel, schapen en andere dieren zijn ook in deze kerststal te vinden.

Kinderen worden uitgenodigd in de kerststal. De herder vertelt het kerstverhaal, waar ook Jozef en Maria, de wijzen en de engel deel van uitmaken. In de kantine zijn leuke knutselactiviteiten en is warme chocomel, gluhwein en erwtensoep verkrijgbaar.

Meer foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina: Activiteiten - Kerststal 2012

Enige tijd geleden starten wij met een bezoekerstevredenheidsonderzoek. HBO-studente Tanja is momenteel druk met de uitwerking van de resultaten en verwacht dit eind januari af te ronden. Onder de vele deelnemers hebben we vier prijwinnaars uitgekozen als dank voor deelname.

- Ineke
- Cindy
- Gerina
- 'Synnovek'

Gefeliciteerd met jullie prijs!
Zij zijn via mail al op hoogte gesteld. Alle andere deelnemers uiteraard ook nogmaals dank!

In november publiceerden wij al de eerste resultaten van het onderzoek over diercontact. Dit is na te lezen: Eerste resultaten

We zijn erg trots te melden dat we het Keurmerk Kinderboerderijen hebben behaald! De kinderboerderij is dinsdag 18 december getoetst voor het Keurmerk Kinderboerderijen. De afgelopen tijd zijn we druk bezig geweest met de voorbereidingen hiervoor. Een checklist met bijna 80 criteria hebben we samen met de toetser doorlopen. Zo is er gekeken of we aan de Arbowet voldoen, de huisvesting voor de dieren voldoet, de handenwasgelegenheden in orde zijn en of we voldoen aan de eisen op het gebied van bedrijfshulpverlening (verlenen EHBO en ingrijpen bij calamiteiten).

De kinderboerderij heeft dinsdag 11 december met de kerststal in het centrum van Gouda gestaan tijdens Gouda bij Kaarslicht. De ezel, schapen, konijnen en kippen waren ook van de partij. In prachtige gewaden gekleed stonden de vrijwilligers, in de rol van herder, wijze, Jozef en Maria in de kerststal. Alleen de baby was niet echt. Deze rol hebben we laten vertolken door 'baby born'.

In groepjes mochten kinderen de kerststal in, waarna de herder hen het kerstverhaal vertelde. Ook de wijzen, Jozef en Maria speelden het kerstverhaal mee. Vervolgens mochten de kinderen even een kijkje nemen bij het pasgeboren kindje.

De kerststal was ook dit jaar weer een grote publiekstrekker.

Hieronder staan een aantal foto's. Meer foto's en een verslagje zijn te vinden op onze Facebookpagina: Activiteiten - kerststal kaarsjesavond 2012

Op woensdag 28 november 2012 heeft Sinterklaas de kinderboerderij bezocht. Het feest werd door ruim 60 kinderen bezocht en het was gezellig druk. Al was het een stuk drukker dan verwacht... Er hadden zich 20 kinderen aangemeld, maar er kwamen er drie keer zoveel. Dat was dus flink improviseren voor onze medewerkers en stagiaires die deze activiteit begeleiden.

Kinderen konden hun zwarte Pietenvaardigheden testen, knutselen en kregen uiteraard pepernoten uitgedeeld van de zwarte pieten. Aan het eind van de middag kwam ook Sinterklaas zelf nog even langs. Hij kreeg vele tekeningen van de kinderen. Na het bezoek vertrok hij weer met de koets van Ton van Duin. Dit bezoek van Sinterklaas is mede mogelijk gemaakt door wijkteam Bloemendaal.

Meer foto's zijn te vinden op onze Facebookpagina: Activiteiten - Sinterklaasfeest 2012

Een bezoek aan de kinderboerderij is leuk, maar volgen wat er nog meer gebeurt of welke activiteiten wij organiseren maakt het nog leuker! Zo kunnen we onze bezoekers nog meer betrekken bij alles wat er op de kinderboerderij gebeurt.

Op onze Facebookpagina zijn alle aankondigen voor activiteiten te lezen. Ook vindt u hier het laatste (dieren)nieuws en veel foto's. Deze pagina is erg populair en heeft inmiddels in vier maanden ruim 250 volgers.

Sinds kort heeft de kinderboerderij ook een twitteraccount. Regelmatig zullen wij door middel van tweets onze volgers op de hoogte houden.

Kortom, komt u graag op de kinderboerderij en wilt u niets missen? Volg ons dan ook digitaal!

 

Blij met de kinderboerderij?
Onlangs is er een tevredenheidsonderzoek gehouden op de kinderboerderij. Wij ontvingen vele reacties en willen u hartelijk bedanken voor uw medewerking. Om u vast een idee te geven van de uitkomst van het onderzoek leest u hierbij een korte samenvatting. Wij zullen u later op de hoogte stellen van de rest van de bevindingen uit het onderzoek, maar ook wat wij hiermee gaan doen.

Korte samenvatting
De meeste mensen komen 1 tot 2 keer per maand op de kinderboerderij en blijven 60 tot 120 minuten. De vaakst genoemde reden voor een bezoek is lekker even buiten gevolgd door contact met de dieren. Over het algemeen is men erg tevreden over alle aspecten op de kinderboerderij en waren er geen overduidelijke punten van ontevredenheid. Men was voornamelijk erg te spreken over de verzorging van de dieren. Al zouden de contactmogelijkheden wel iets beter kunnen volgens een aantal invullers.

Gouwestad TV zendt de komende week een filmpje uit over kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Het filmpje is te bekijken op Kabelkrant TV en wordt uitgezonden in de week van 5-12 nov: Iedere dag om 10.30, 15.30, 19.00 en 22.30 uur t/m 12 november 15.30 uur. Het filmpje is gemaakt door John van Kleef.

In het filmpje legt beheerder Sandra Harkes uit wat er allemaal komt kijken bij het runnen van een kinderboerderij en welke kosten hiermee gemoeid zijn. Zo zijn dit niet alleen de kosten voor de verzorging van de dieren, maar moet ook rekening gehouden worden met Arbo. Door middel van sponsoring wordt de kinderboerderij ondersteund. Zo wordt laten zien hoe opleidingsbedrijf SPB uit Waddinxveen mensen gratis beschikbaar stelt voor het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden.

Op zaterdag 27 oktober vond het jaarlijkse Halloweenfeest plaats. De kinderboerderij was het terrein van spoken, heksen en andere griezels. Overdag waren er vele leuke activiteiten, zoals pompoen uithollen, verkleedwedstrijd en spelletjes. Ook konden kinderen zich laten schminken tot griezel of heks. De natuurspeeltuin was ingericht als spannende spooktunnel. Overdag geschikt voor alle leeftijden, maar 's avonds in het donker echt spannend.

's Avonds kon er in de kantine griezelig lekker gegeten worden. Gerechten hadden toepasselijke namen als 'heksenprut', 'moerasbrij' of 'spinnenkoppen'. Dit betekende smullen van pompoensoep, erwtensoep, poffertjes, creatief versierde pannenkoeken, tosti's en ijs toe.

Daarna werd het feest afgesloten met een lampionoptocht in het donker. Ruim 100 kinderen en volwassenen deden mee!

Meer foto's op onze Facebookpagina: Halloweenfeest 2012
 

Op woensdag 24 oktober is het verbouwde kippenverblijf en de nieuwe geitenpiramide geopend door wethouder Wendy Ruwhof. Samen met een aantal kinderen opende zij het kippenverblijf door het kippenluikje open te trekken. De kippen kwamen al snel een kijkje nemen in hun buitenren.

De geitenpiramide was smakelijk versierd met wortels en stukjes appels. Het duurde niet lang voordat de geiten daar bovenop stonden.  

Wij nodigen u uit om deel te nemen aan ons bezoekerstevredenheidsonderzoek. Hiermee kunt u aangeven wat u van de kinderboerderij vindt, wat goed bevalt en wat beter kan. Met uw antwoorden kunnen wij (in de toekomst) nog beter inspelen op uw wensen.

Het onderzoek bestaat grotendeels uit meerkeuzevragen en duurt ongeveer 10 minuten. In de vragenlijst komen alle aspecten van de kinderboerderij naar voren: van de kantine tot de dieren en de activiteiten.

Als bedankje voor uw deelname aan dit onderzoek zullen een aantal leuke prijsjes worden verloot. Als u uw contactgegevens invult, maakt u kans hierop, maar anoniem invullen is natuurlijk ook mogelijk. U kunt deze vragenlijst invullen tot 10 november.

Voor deelname aan het onderzoek, klik op: Onderzoek Bent u blij met de kinderboerderij? (gesloten)

Dit onderzoek wordt uitgevoerd door Tanja Mulder (studente HBO-Dier en Veehouderij) in opdracht van de kinderboerderij.

Bedankt alvast voor het invullen!

Kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Sindskort kunt u op de kinderboerderij ook uw kleine oude apparaten (zoals waterkokers, wekkerradio's etc.) inleveren. Via Wecycle verzamelen we electrische apparaten en energiezuinige verlichting in.
Dit wordt dan op zo'n efficient mogelijke manier gerecycled. Hiermee leveren we een bijdrage aan een goed milieu en zorgen we dat minder grondstoffen uit de natuur gehaald moeten worden.

Dus lever uw kapotte kleine electrische apparaten in op de kinderboerderij!

Woensdag 24 oktober van 15.15 - 16.30 uur wordt onze verbouwde kippenren en de nieuwe geitenpiramide officieel geopend. Wethouder Wendy Ruwhof zal bij deze opening aanwezig zijn. Voor kinderen zullen er diverse leuke actviteiten georganiseerd worden.

Iedereen is van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!

Onderaan dit bericht staan foto's van deze projecten.

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha