Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

In september zijn de geheel verbouwde kleinveestallen geopend door wethouder mevrouw M. Suijker samen met de 100.000 ste bezoeker die inmiddels de poorten gepasseerd is! Tijdens de opening werden diverse feestelijke activiteiten georganiseerd.

De dieren in de stal

Van ei tot kuiken
In 'de broederij' kan door ramen het broedproces en uitkomst van kuikens bekeken worden. De uitkomstbak zal worden voorzien van een webcam. De gemaakt filmpjes zullen ook worden opgenomen, zodat iedereen kan zien hoe een kuikentje uit het ei kruipt. Door middel van een schouwlamp in deze ruimte kunnen kinderen een kijkje nemen in het ei. Achter het laatste raam staan de bakken met de opgroeiende kuikentjes.

Konijnen
De oude fokkonijnenschuur bestond uit konijnenflats en knaagdierverblijven. De konijnen zaten alleen in hun hok. Daar is nu verandering ingekomen. Er wordt gewerkt aan vier ruime groepshokken, waarin per verblijf ongeveer vier voedsters zullen komen. Hierdoor kunnen zij  veel beter hun soorteigen gedrag vertonen en wordt er aan het publiek laten zien hoe konijnen gehouden horen te worden. Konijnen zijn immers groepsdieren en houden ervan te kunnen rennen en graven. Hiermee geeft de kinderboerderij ook het goede voorbeeld op het gebied van dierenwelzijn.

Knuffelhoek
De laatste schuur wordt ingericht als knuffelhoek. Bezoekers konden vroeger zelf de konijnen uit de verblijven halen, maar helaas was dat voor zowel mens als dier niet altijd een succes. Om kinderen de mogelijkheid te geven om dieren te aaien of vast te houden en hen te leren hoe ze hiermee om moeten gaan, is de knuffelhoek alleen onder begeleiding geopend.

De dieren (konijnen, cavia’s en kippen) worden speciaal voor dit doel geselecteerd en tam gemaakt, zodat het voor beide partijen wel een leuke ervaring is. De knuffelhoek is te reserveren of op bepaalde tijden geopend (maximaal één uur per keer).

Met dank aan
De gemeente heeft bijgedragen aan het opknappen en schilderen van de buitenzijde. De binnenkant is samen met vrijwilligers en bijdragen van sponsoren onder handen genomen. Op het bankje voor de stal staan de namen van de sponsoren ingegraveerd.

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha