Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Op 11 november 2011 (Dag van de Duurzaamheid) gaat de landelijke campagne Alle Kinderboerderijen Duurzaam ook in Gouda van start. Leerlingen van de Koningin Wilhelminaschool zullen onderzoeken hoe duurzaam de Goudse kinderboerderij al is. Om half elf zal wethouder Wendy Ruwhof de resultaten van dit onderzoek in ontvangst nemen.

Landelijke campagne
Stichting Kinderboerderijen Nederland (SKBN) en De vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling (GDO) gaan samen met een flink aantal andere partners in het hele land actie ondernemen om kinderboerderijen duurzamer te maken. Van inspirerende activiteiten voor bezoekers tot praktische ingrepen: de Kinderboerderij zal voor de gemeente dé locatie kunnen worden waar bezoekers in aanraking komen met ' voorbeelden van duurzaamheid.

Goudse kinderboerderij
De kinderboerderij De Goudse Hofsteden heeft al diverse stappen gezet op duurzaamheidsgebied. Afgelopen jaar is bijvoorbeeld de konijnenschuur nog helemaal aangepast en zijn de wanden van de broedruimte geïsoleerd, zodat er verder op energiegebruik wordt bespaard. Al jaren heeft de kinderboerderij een wens om eigen elektriciteit op te wekken met behulp van zonnepanelen.

Daarom is de deelname aan de landelijke campagne 'Alle kinderboerderijen Duurzaam' een logische vervolgstap.

Activiteiten op de Dag van de Duurzaamheid
Zoals op vele andere kinderboerderijen zal er op de kinderboerderij De Goudse Hofsteden een start met de campagne worden gemaakt door middel van een scan van de huidige situatie. Leerlingen van het team Talentengroep Groen van de Koningin Wilhelminaschool gaan rondom de thema's energie, water, groen, afval, bouwen en dieren in groepjes op onderzoek uit. Hoe is de stand van zaken op deze boerderij? Wat wordt er ter verbetering geadviseerd? Per thema worden 7 vragen beantwoord. Aan de hand van de eindscore wordt bepaald hoe duurzaam de kinderboerderij nu al is en welke aanpassingen nog tot verbeteringen kunnen leiden. Wethouder Milieu Wendy Ruwhof zal om 10.30 uur de resultaten in ontvangst nemen en met de jonge onderzoekers van gedachten wisselen over mogelijkheden voor een duurzame toekomst.

Daarnaast deelt de kinderboerderij op deze dag de gratis special over duurzaamheid van de Kinderboerderij Courant uit, met onder meer voorbeelden van duurzame kinderboerderijen uit het hele land. Ook is er op deze duurzame vrijdag gelegenheid om te luisteren naar het voorlezen van het boek van prinses Laurentien over Mr. Finney, die de wereld onderzoekt en oplossingen bedenkt voor de problemen die hij ziet.

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha