Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!
captcha 

Nieuws

Hier zijn de laatste nieuwsberichten van de kinderboerderij te vinden. Wil je ook op de hoogte blijven van andere ontwikkelingen of leuke foto's bekijken van activiteiten? Wij hebben een actieve Facebookpagina en Twitteraccount. En we vinden het hartstikke leuk als je ons daar (ook) volgt!


In de vakantie worden er iedere dag activiteiten georganiseerd op de kinderboerderij. Tijdens de vakantie zijn we ook op maandag geopend. Kinderen kunnen dagelijks in de Deel komen knutselen: van tasje kleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Hiervoor is aanmelden niet nodig.

Quiz en speurtocht
Een leuke speurtocht over onze dieren en een quiz met kans op leuke prijsjes. Ons aquarium in horecaruimte ziet er heel anders uit dan normaal. Kom maar eens kijken en beantwoord hierover vragen in een bijzondere quiz. Iedere dag mogelijk.

De gehele vakantie organiseren we iedere week verschillende activiteiten, zoals:
- Creatieve workshops
- Bushcraft: stoere activiteit voor wat oudere kinderen
- Pony-ochtend: voor echte paardenliefhebbers!
- Schminken
- Dreumesochtenden
- Avonturenmiddag
- Slootsafari
- Dierenbingo

En nog veel meer. Kijk in onze agenda voor alle activiteiten.
Voor deze activiteiten kan tot een dag van te voren aangemeld worden.

Lunchen op de kinderboerderij
Naar huis gaan tussen de middag is niet nodig. Blijf gezellig eten op de boerderij met vers belegde broodjes, pannenkoeken, poffertjes en veel meer!

Zomerfeest op 26 augustus
De zomervaklantie sluiten we traditiegetrouw af met ons zomerfeest met volop activiteiten, waaronder kinderdans, spelletjes, bootje varen, springkussen en veel meer.

Meer informatie: Zomerfeest 2018Afgelopen week is de collecte gehouden voor de kinderboerderij. Dit jaar is het geld onder andere bestemd voor de aanschaf van materiaal voor de horeca, het onderhouden van stallen en verblijven voor de dieren, de aanschaf van een aantal nieuwe dieren en zal verder worden gebruikt voor de exploitatie van de kinderboerderij.

Dankzij de collectanten en alle gulle gevers is er een bedrag van € 4.754,60 opgehaald! Een geweldig bedrag en ook nodig om deze mooie kinderboerderij te behouden voor ons allemaal. Namens de kinderboerderij Bedankt!

Ook een gift doen?
Heeft u de collectant gemist en wilt u toch een bijdrage geven dan kunt u uw bijdrage overmaken op: Rekeningnummer: NL27 INGB 0004 3094 38 t.n.v. Stichting kinderboerderij De Goudse Hofsteden te Gouda.


Ze zijn er! Maar liefst 15 Kune Kune biggetjes. Op zaterdag 23 juni beviel Jasmijn van 8 zwartbonte biggetjes en 36 uur later volgde haar dochter Suus met 3 zwartbonte biggetjes en 4 witte, zonder vlekje of spikkel, helemaal niks! Daarom vragen we onze bezoekers deze biggen mooi in te kleuren met onze biggen kleurwedstrijd. De kleurplaat is verkrijgbaar op de kinderboerderij en in te leveren tot en met zondag 26 augustus. Dit is op de dag van ons jaarlijkse zomerfeest. De winnaars worden deze dag bekend gemaakt en ontvangen een leuke prijs.
Download hier de kleurplaat, print deze uit en lever in op de kinderboerderijKom de biggen ook bekijken
De biggen zijn in de stal of met mooi weer in de knuffelweide te zien, net als voorgaande jaren. Ze moeten nog even rustig wennen, maar zullen zich straks ook graag laten aaien of laten zich op hun zij vallen als ze hier worden gekriebeld. Van optillen houden ze beslist niet, dan kunnen ze erg hard gillen. 

Van Limburg tot Friesland
De komende twee maanden zijn de biggen nog bij ons te zien. Daarna verhuizen ze naar hun nieuwe eigenaren. Kune Kunes zijn echte hobbyvarkens, maar kunnen beslist niet in huis gehouden worden (eigenlijk geen enkel varken), dus hebben een fijne buitenruimte nodig waar ze kunnen grazen en in een modderpoeltje liggen. Ook staan ze niet graag alleen, dus ze vertrekken bij ons altijd samen, tenzij er al varkens aanwezig zijn. We selecteren hier ook op en voorkomen op die manier ook impulsaankopen. Echt in de buurt blijven de meeste biggen niet. Van Limburg tot in Friesland zijn biggen van ons te vinden. Ook hebben al meerdere kinderboerderijen en zorgboerderijen Kunes bij ons gekocht. 

 

Zaterdag 30 juni organiseert de Rabobank de Sponsorfietstocht! Vanuit de kinderboerderij willen we hier graag met een grote groep bezoekers en vrijwilligers mee doen. Voor iedere fietser hebben we een drankje en een versnapering voor onderweg.

Van 15 tot 60 km

Er zijn drie verschillende routes te fietsen, 15 km, 30 en 60 km. De kinderboerderij krijgt een sponsorbedrag van de Rabobank voor iedere deelnemer die meefietst:
- € 5,- per persoon die 15 km fietst
- € 10,- per persoon die 30 km fietst
- € 20,- per persoon die 60 km fietst

Dus op een leuke en sportieve manier de kinderboerderij steunen!


Starttijd en startpunt
We verzamelen 11.15 uur bij GRTC Excelsior in Gouda, Kale Jonkerpad 3 te Gouda. Tussen 11.30-12.00 uur stappen we op de fiets om te starten. We hebben inschrijfnummer 82.
Let op: Fietsers die 60 km fietsen mogen zelf starten tussen 10.00-11.00 uur.
Iedere deelnemer meldt zich persoonlijk bij de inschrijftent en ontvangt een route- en stempelkaart. Iedere deelnemer laat deze ook persoonlijk bij de stempelpost(en) afstempelen. Elke volledig ingevulde stempelkaart die voor 16.00 uur op zaterdag 30 juni 2018 is ingeleverd bij één van de stempelposten, geeft recht op een vergoeding voor de kinderboerderij.

Maak de leukste of meest originele foto onderweg!

Tijdens de fietstocht kan er nog een extraatje worden verdiend. Wie maakt op deze dag de mooiste, leukste of origineelste foto? Hier moeten we toch iets mee kunnen? Laat maar weten wat voor ludieks te kunnen doen deze dag!

Ook meedoen?

Vind je het ook leuk om mee te doen? Laat dit ons dan weten via de mail. Uiteraard mag je ook andere belangstellenden meenemen!Heeft u de spandoeken zien hangen? Juni is vriendenmaand. Dat betekent dat we regelmatig op het erf nieuwe vrienden werven. Tijdens onze actie #RedDeKinderboerderij hebben we wel 180 nieuwe bij gekregen. Daar willen we deze maand nog een schepje bovenop doen!

Bedrijfsvrienden
Misschien heeft u ook gezien dat het bedrijfsvriendenbord steeds voller wordt. Verschillende bedrijven hebben zich spontaan gemeld om ons te steunen. De afgelopen tijd hebben Kololo Game Reserve, Ronde Tafel 29 en MiniBSO De Kikker zelf hun sponsorbordjes opgehangen.

Ithaka Organic Trading, Treurniet Mengvoeders, Think IT Management Group en gezinshuis ValBiDam volgen de komende tijd. Uiteraard wijden we daar een berichtje aan op Facebook. Leuk om te weten is dat Multicopy de bordjes gratis voor ons maakte.

Ook vriend worden?
Wilt u - net als deze bezoekers en bedrijven - de kinderboerderij steunen als vriend (vanaf 20 euro) of bedrijfsvriend (vanaf 250 euro of in natura)? Stuur dan een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Goed nieuws! Het is gelukt. De komende jaren krijgt de kinderboerderij meer structurele steun van de gemeente! De coalitiepartijen hebben dit afgesproken in het coalitieakkoord. Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar.

We bedanken ook alle bezoekers en bedrijven in en rond Gouda, die onze actie #RedDeKinderboerderij massaal steunden.

Nu en in de toekomst blijft die steun van bedrijven en bezoekers onmisbaar. Dat kan een bijdrage in geld zijn, als adoptant, als deelnemer aan een actie of als vrijwilliger. Daardoor kunnen we met elkaar werken aan een nog mooiere kinderboerderij, die bijdraagt aan sociale cohesie, aan educatie over de natuur en aan verduurzaming van onze stad.

Nogmaals hartelijk dank! Wij ontmoeten iedereen graag op de kinderboerderij.Van maandag 2 juli – 7 juli (week 27) zal de jaarlijkse collecte voor kinderboerderij De Goudse Hofsteden weer plaatsvinden. De opbrengst van de collecte zal onder andere besteed worden aan het onderhouden en in stand houden van de kinderboerderij. Voor ons erg belangrijk en wij zijn blij met iedereen die ons hierbij kan helpen. 

Hulp gezocht bij collecte
We kunnen nog collectanten gebruiken. Draagt u de kinderboerderij een warm hart toe en heeft u een of meerdere avonden tijd? Meldt u zich dan aan als collectant. U ontvangt dan van ons een collectebus en een legitimatiebewijs. 

Kinderen mogen onder begeleiding van een ouder ook helpen.

Aanmelden kan via het contactformulier of telefonisch 0182-514219

Tijdens de meivakantie worden er diverse activiteiten georganiseerd. Dagelijks kunnen kinderen in de Deel komen knutselen, van tasje inkleuren tot het verven van een spaarvarkentje. Voor deze activiteiten is aanmelden niet nodig.

Op de boerderij kan er ook gegeten worden in de Deel o.a. verse broodjes, lekkere pannenkoeken en poffertjes.

Maandag 30 april: Dreumesochtend en cupcakes versieren
De allerkleinste kinderen (tot 4 jaar) gaan tussen 10.30-11.30 uur kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en dieren voeren onder begeleiding van een dierverzorger. Daarnaast maken ze een klein knutseltje. De bijdrage bedraagt € 3.50
‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30-16.00 uur cupcakejes komen versieren en natuurlijk lekker opeten hierna. Bijdrage € 1,75

Dinsdag 1 mei Workshop Mozaieken
De kinderen maken een werkstuk met kunststof mozaiëksteentjes en voegen dit met foamklei. De workshop wordt gegeven tussen 11 uur en 15.00 uur. Kinderen zijn ongeveer een uurtje bezig. Bijdrage afhankelijk van de keuze van € 5,95 tot € 7,95 inclusief ranja en iets lekkers. 

Woensdag 2 mei 'Op Avontuur op de Kinderboerderij' en cupcakes versieren
Op deze ochtend kunnen kinderen (4 t/m 10 jaar) tussen 10.30 - 13.00 uur meehelpen met het voeren van dieren, poetsen en dieren knuffelen in de knuffelhoek. Samen een leuk spel doen en knutselen in de kantine. Afsluiting met een lekkere pannenkoek!
Deelname kost € 7,50. 

‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30-16.00 uur cupcakejes komen versieren en natuurlijk lekker opeten hierna. Bijdrage € 1,75


Donderdag 3 mei Ponyochtend en cupcakes versieren
Kinderen gaan tussen 10.30 – 12.30 uur meehelpen met het verzorgen van de pony’s en ezels, maken een leuke ponyknutsel, een ponycupcakeje en een quiz! Bijdrage € 7.50 incl. ranja.

‘s Middags kunnen kinderen tussen 13.30-16.00 uur cupcakejes komen versieren en natuurlijk lekker opeten hierna. Bijdrage € 1,75


Vrijdag 4 mei  knutselactiviteit met foamklei
Verschillende figuren/ dieren naar keuze om te versieren met foamklei. Bijdrage afhankelijk van de keuze: vanaf € 4,00. Tijd 11.00-15.00 uur.
Voor alle georganiseerde activiteiten geldt: Kinderen kunnen tot 1 dag voor activiteit aangemeld worden via het aanmeldformulier of telefonisch: 0182-514219.
Ook in de tweede week van de meivakantie worden iedere dag activiteiten georganiseerd. Een overzicht en meer informatie is te vinden op: Activiteitenkalender 2018

Tweede week meivakantie
Maandag 7 mei: Dreumesochtend en schminken
Dinsdag 8 mei: Ponyochtend en cupcakes versieren
Woensdag 9 mei: Workshop Mozaieken
Vrijdag 11 mei: Workshop Vlieger versieren
Zaterdag 12 mei: Moederdag

 
 

De actie #RedDeKinderboerderij is omgezet in # SteunDeKinderboerderij. De gemeenteGouda heeft voor DIT JAAR € 35.000 subsidie erbij betaald, waarmee het grootste gat gedicht is. Maar dan zijn we er nog niet. Voor 2019 en verder zijn zullen we nog op de bres moeten blijven springen voor een structurele oplossing.

Steun blijft hard nodig
Steun is nog steeds essentieel! De extra inkomsten van bedrijven en particulieren hebben wij namelijk heel hard nodig om het achterstallige onderhoud van de afgelopen jaren weg te werken en toe te werken naar 2019. Met ieders steun kunnen we werken aan een vitale en mooie kinderboerderij, voor 2018 én daarna. We hebben hieronder een overzicht geplaatst hoe u ons kunt steunen. 

Hoe steunen:

 • Word vriend voor minimaal € 20 per jaar, klik op AANMELDFORMULIER VRIENDEN
 • Bedrijfsvriend worden voor € 250 per jaar (of steun in arbeid of materiaal), klik op BEDRIJFSVRIENDEN
 • Adopteer een dier en draag bij aan de voeding en verzorging. Meer info: DIERADOPTIE

Vrije gift
U kunt ook zonder verplichtingen de kinderboerderij financieel wil steunen. Dit kan door het overmaken van een bijdrage op NL27 INGB 0004 3094 38 t.n.v. Stichting kinderboerderij De Goudse Hofsteden te Gouda ovv RedDeKinderboerderi

Word vrijwilliger
Aan de slag in een gezellig team van jong tot oud? Met tijden die u zelf kunt aangeven? Wij zijn ook nog opzoek naar vrijwilligers, met name ter ondersteuning van de dierverzorging in het weekend (dit mag ook samen met eigen kind(eren). In het weekend werk je altijd samen met een vaste dierverzorger. Per dagdeel is ook mogelijk.

Verder zoeken we nog mensen in de horeca. Kom langs voor een gesprek en maak ee afspraak met Sandra Harkes (Contactformulier)

Komende acties:
- 7 april: Loterij met leuke prijzen. Lees meer: LOTERIJ KINDERBOERDERIJ
- 30 juni, sponsorfietstocht georganiseerd door Rabobank, doet u ook mee?

Via website, Facebook en onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte. Heeft u ook nog een idee? Laat het ons weten en neem contact op met beheerder Sandra Harkes 0182-514219 of via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Met elkaar willen we ons sterk maken voor onze mooie kinderboerderij, zodat nog vele generaties kunnen genieten van deze prachtige plek. Help ook mee!Goed nieuws! De actie #RedDeKinderboerderij is voor 2018 gelukt. De gemeente past voor dit jaar € 35.000,- bij voor Kinderboerderij De Goudse Hofsteden. Daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee, omdat het gat voor het grootste deel is gedicht. Toch is onze actie nog zeker niet klaar.

Voor 2019 en daarna hebben we nog steeds structureel € 40.000,- extra nodig. Wij hebben er vertrouwen in dat de politieke partijen ná de verkiezingen op 21 maart dit extra bedrag in de coalitieonderhandelingen hoog op de agenda zetten. Verschillende politieke partijen, waaronder CDA, PvdA en GroenLinks hebben hun steun al uitgesproken ons te steunen. Nu de andere partijen nog.

Bijzonder dankbaar
De steun konden wij alleen maar krijgen dankzij alle positieve reacties in de media, op social media en op onze website. Honderden bezoekers hebben hun reactie achtergelaten. We hebben al veel particuliere vrienden, bedrijfsvrienden en adoptanten mogen verwelkomen. Vele Gouwenaren hebben een actie voor ons opgezet of bieden hun diensten aan. Daar zijn wij superblij mee en bijzonder dankbaar voor.

Blijf steunen
Die steun is nog steeds essentieel! Deze extra inkomsten van bedrijven en particulieren hebben wij namelijk heel hard nodig om het achterstallige onderhoud van de afgelopen jaren weg te werken. Met ieders steun kunnen we werken aan een vitale en mooie kinderboerderij, voor 2018 én daarna. 

Net als alle jaren blijven we dan meedoen aan acties, maar dit jaar worden er extra acties ingezet, bijvoorbeeld de loterij op zaterdag 7 april, georganiseerd door twee enthousiaste bezoekers Nadine en Margaret (lees hier meer: Evenement loterij), de sponsorfietstocht van de Rabobank in juni en aan het einde van het jaar gaan we iets organiseren met de Grand Canyon . Via website, facebook en onze nieuwsbrief houden we u op de hoogte. Heeft u ook nog een idee? Laat het ons weten.

#SteunDeKinderboerderij
Zo kunnen jong én oud in Gouda en omstreken op een laagdrempelige manier in contact komen met dieren en de natuur. Dus blijf de kinderboerderij duurzaam steunen. #SteunDeKinderboerderij.


 

De kinderboerderij verkeert in zwaar weer. Op dinsdag 6 februari zijn we gestart met de actie #RedDeKinderboerderij. Als er geen extra structurele steun komt, moet de kinderboerderij binnen 1 jaar de deuren sluiten. Het bestuur, medewerkers en vrijwilligers roepen met de actie #RedDeKinderboerderij de politiek én inwoners in en rond Gouda op om nu de boerderij te steunen!

Via onze website, nieuwsbrief, Facebookpagina en Twitter hebben we oproepen geplaatst en de media benaderd. We vragen iedereen om via hun reactie te laten horen, waarom de kinderboerderij niet mag verdwijnen en ondersteuning moet krijgen. En met succes, want wat overweldigend veel positieve reacties hebben we ontvangen en komen ook nog steeds binnen. Ook hebben veel mensen zich aangemeld als vriend van de kinderboerderij.

De boodschap is duidelijk: De bezoekers willen niet dat de kinderboerderij sluit. Ze schrijven over de fijne bezoeken die ze er nu en vroeger hebben met hun kinderen, de contacten met de dieren, spelen en bewegen in het groen, de educatieve waarde. Een aantal reageerders geven ook aan er graag te komen zonder kinderen of komen met groepen ouderen, een doelgroep waarop wij ons steeds meer richten. 

Ons hele verhaal is hier te lezen: RedDeKinderboerderij

Wat kunt u doen?

Vrije gift
U kunt ook zonder verplichtingen de kinderboerderij financieel wil steunen. Dit kan door het overmaken van een bijdrage op NL27 INGB 0004 3094 38 t.n.v. Stichting kinderboerderij De Goudse Hofsteden te Gouda ovv RedDeKinderboerderi

Word vrijwilliger
Aan de slag in een gezellig team van jong tot oud? Met tijden die u zelf kunt aangeven? Wij zijn ook nog opzoek naar vrijwilligers, met name ter ondersteuning van de dierverzorging in het weekend (dit mag ook samen met eigen kind(eren). In het weekend werk je altijd samen met een vaste dierverzorger. Per dagdeel is ook mogelijk.

Verder zoeken we nog mensen in de horeca. Kom langs voor een gesprek en maak ee afspraak met Sandra Harkes (Contactformulier)

Bedankt!

We bedanken hierbij alvast iedereen die op welke manier dan ook gereageerd heeft of dit gaat doen. Deze steun is op dit moment erg belangrijk voor ons. 

De komende twee weken organiseren we veel verschillende activiteiten op de kinderboerderij. Zo kunnen kinderen kerstballen versieren met foamklei, meedoen aan creatieve workshops, de ponymiddag, het snerfeest en nog veel meer. In onze horecaruimte 'De Deel' is heerlijke warme chocolademelk met slagroom verkrijgbaar. U kunt ook bij ons komen lunchen met vers belegde broodjes, pannenkoeken en tosti's.

Levende kerststal
Op Tweede Kerstdag is de kinderboerderij vanaf 13.00 uur geopend. U kunt onze prachtige kerststal bewonderen met daarin echte mensen, die een schitterende kleding het kerstverhaal uitbeelden. Ook de kerstezel en andere dieren ontbreken niet in deze stal. Een verhalenvertelster vertelt het kerstverhaal aan de kinderen. Kinderen kunnen meedoen aan een leuke, winterse knutselactiviteit. Voor de knutselactiviteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Meer activiteiten
Onze activiteitenkalender is ook op de website te vinden: creatieve workshops, meehelpen, ponymiddag, snertfeest, dreumesochtenden en meer. Klik op de activiteit voor meer informatie en aanmelden.

Kerststal tijdens Gouda bij Kaarslicht
We blikken met de onderstaande foto's ook terug naar Gouda bij Kaarslicht waar we al vele jaren de levende kerststal in het centrum van Gouda verzorgen. Honderen kinderen en hun ouders/ grootouders/ verzorgers brengen een bezoek aan de kerststal en luisteren naar het kerstverhaal, dat samen met de vrijwilligers wordt uitgebeeld. 

 

Op de kinderboerderij wordt frituurvet en olie ingezameld. Gaat u oliebollen bakken tijdens oud-en-nieuw, lever dan uw gebruikte frituurvet in gesloten verpakking in op de kinderboerderij. Dit wordt vervolgens opgehaald om te worden gerecycled tot biobrandstoffen en krijgt zo een duurzaam tweede leven. 

Waarom frituurvet inleveren op de kinderboerderij?
 • Recyclen is duurzaam
  Weggooien is zonde: gebruikte oliën en vetten die ingeleverd worden bij een inzamelpunt krijgen een tweede leven als biobrandstof. Zo gebruiken we minder fossiele olie en vermindert de uitstoot van koolstof. Wat sommige mensen nog niet weten: wie een dieselauto heeft, tankt nu al ongemerkt biodiesel bij de benzinepomp. Als alle oliebollenbakkers hun gebruikte olie zouden inleveren levert dat genoeg biodiesel op om ruim 1000 keer de wereld rond te kunnen rijden. Wist je dat 1 fles frituurvet na gebruik 1 liter biodiesel oplevert?

 • 2. 5 miljoen liter oliebollenolie gaat anders verloren
  Jaarlijks gebruiken de Nederlandse huishoudens ongeveer 30 miljoen liter frituurvet en -olie. De oliebollen tijd is daarbij de belangrijkste periode: maar liefst 5 miljoen liter wordt in die periode gebruikt om de traditionele lekkernij thuis te maken. Ook bij gourmet, fondue en frituren wordt deze maand veel olie gebruikt. Inmiddels wordt 1/5 deel hiervan ingezameld. Helaas gooien toch nog te veel mensen de resten weg: bij het restafval (grote hoeveelheden) of in het riool (kleine restjes). Dit is echter niet nodig.

 • Financiele steun voor kinderboerderij
  De kinderboerderij ontvangt een vergoeding voor het ingezamelde vet, dus hiermee steunt u ons tegelijkertijd ook.

Inleveren is eenvoudig

Bewaar de lege verpakking van het frituurvet. Giet het gebruikte frituurvet of olie in de verpakking en lever het in in de speciale gele vetcontainer. 

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Hoe is het weer?

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha