Op de kinderboerderij ontbreken uiteraard de konijnen niet. 

Op de 'knuffelweide' zijn de grote konijnenrassen te vinden. Deze rustige konijnen lopen tussen het publiek en kunnen zich terugtrekken als ze daar behoefte aan hebben. In het najaar en de winter zitten deze konijnen binnen in een ruime stal, omdat het weiland dan te nat en modderig wordt.

Groepshuisvesting
In de kleinveeschuur zijn de kleinere konijnenrassen te vinden. Hier worden voedsters in groepen van circa vier dieren gehouden. Wij laten bewust groepshuisvesting zien, omdat konijnen van nature zeer sociale dieren zijn en het liefst met soortgenoten leven. De hokken zijn groot en bieden schuilplekken, zodat de konijnen hun natuurlijk gedrag kunnen laten zien en wij hiermee een voorbeeld geven hoe konijnen gehouden kunnen worden.

Jonge konijnen
We hebben af en toe nestjes jonge konijnen. De voedsters krijgen hun jongen gewoon in de groep en hier groeien ze ook op. We verkopen echter geen jonge konijnen, maar hebben hierover afspraken met Diertotaal Utopia. Zij sponsoren ons voer en nemen de jonge konijnen over. Zo weten ze zeker dat de konijnen van een goed adres komen en ondersteunen hiermee de kinderboerderij. Diertotaal Utopia is in bezit van het Keurmerk Dierbaar. 

Knuffelhoek
We hebben een knuffelhoek waar kinderen onder begeleiding op een verantwoorde manier met konijnen, kippen en cavia's in contact kunnen komen. Hiervoor zetten we de dieren op een speciale tafel en er wordt uitleg gegeven. De knuffelhoek wordt gebruikt tijdens de dreumesochtenden en groepen (zoals KDV, BSO en scholen) kunnen gebruik maken van de knuffelhoek. Deze is per half uur (max. 1 uur) inclusief begeleiding te huur. 

Onze konijnen in beeld


 

 


 

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha