Kippen van klein tot groot zijn bij ons te zien. 

In de knuffelweide lopen de grote en rustige brahmakippen. Zij vallen op door de vele veren aan de poten. Ze lopen tussen de konijnen en ook het publiek mag bij deze kippen in de weide. Ze vinden het allemaal prima en als ze rust willen, trekken ze zich terug achter het hek. 

De Chabokrielen zijn de kleinste kipen die wij hebben. Ook dit zijn erg rustige kippen. Door hun karakter en formaat zetten wij ze ook in voor de knuffelhoek (lees meer hieronder). Daarnaast hebben wij Barnevelders, een kippenras dat bekend is geworden door de eieren en tegenwoordig vooral als sierkip wordt gehouden. Het laatste ras dat we houden zijn de wyandottekrielen. We hebben deze krielen in veel verschillende kleuren.

De broederij
In de eerste kleinveeschuur bevindt zich onze 'broederij'. In deze speciaal aangepaste ruimte staat een broedmachine, uitkomstbak en twee opfokhokken voor kuikens. Hier kun je alles zien en lezen over het broeden van eieren en de ontwikkeling van de kuikens. Er wordt gebroed in de zomer en het voorjaar.

Knuffelhoek
We hebben een knuffelhoek waar kinderen onder begeleiding op een verantwoorde manier met konijnen, kippen en cavia's in contact kunnen komen. Hiervoor zetten we de dieren op een speciale tafel en er wordt uitleg gegeven. De knuffelhoek wordt gebruikt tijdens de dreumesochtenden en groepen (zoals KDV, BSO en scholen) kunnen gebruik maken van de knuffelhoek. Deze is per half uur (max. 1 uur) inclusief begeleiding te huur. Meer info: Activiteiten voor scholen

U kunt onze kippen (per groep) ook adopteren. De Barnevelderkippen zijn nog beschikbaar. Hiermee ondersteunt u de kinderboerderij op een leuke en originele manier. Lees meer hierover: Adopteer een dier

Onze kippen in beeld


Chabokrielen 


Wyandottekriel 
Brahmakippen en Kune Kune biggen

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha