Eén van de meest aansprekende dieren is zeker de geit. 

Ze zijn nieuwsgierig en slim en vinden het erg gezellig dat het publiek bij hun in de wei langskomt. Ze laten zich meestal graag aaien of zoeken contact. Soms delen ze hun weide samen met de schapen of de kalveren. 

Er zijn vier verschillende geitenrassen te zien. Dit zijn de witte melkgeit, bonte melkgeit, toggenburgergeit en de dwerggeit. Een aantal geiten worden in het najaar gedekt en na een draagperiode van vijf maanden hebben we in maart of april jonge geitjes. We fokken raszuiver met onze geiten en van de bonte geiten en toggenburgers houden we ook stamboekdieren. Onze dieren zijn CAE/ CL-vrij (geitenziektes). 

Geitenpiramide
Geiten klimmen en springen graag. In de geitenweide is daarom een grote piramide te vinden. En niet alleen in de geitenwei, ook in ons logo is deze opvallende piramide terug te vinden. In oktober 2012 is onze nieuwe geitenpiramide geopend.

Contact tussen mens en dier
Geiten komen graag naar mensen toe, maar omdat we veel bezoekers krijgen hebben we wel een aantal regels om het contact goed te laten verlopen:

  • De stal is alleen voor de geiten. Hier kunnen ze zich terugtrekken als ze rust willen
  • De (jonge) geitjes mogen niet opgejaagd of opgetild worden. Hierdoor kunnen ze angstig worden of kunnen kinderen ze onverhoopt laten vallen. Maar meestal zijn de geiten zo nieuwsgierig dat ze graag vanzelf naar onze bezoekers toekomen.
  • De geiten mogen niet gevoerd worden. Ze krijgen eigen voer. Hierdoor weten we zeker dat ze het juiste voer in de juiste hoeveelheid krijgen. Dit is ook om te voorkomen dat ze te opdringerig worden. Een geit die tegen je opspringt kan voor onze jonge bezoekers erg bedreigend zijn.
  • Was na ieder contact met onze geiten (en andere dieren) goed je handen met water en zeep.

Voor een aantal geiten zijn wij nog op zoek naar adoptanten. U kunt hiermee de kinderboerderij op een leuke en originele manier ondersteunen. Lees meer hierover: Adopteer een dier

Onze geiten in beeld

Meer foto's op onze Facebookpagina: Fotoalbum Onze dieren - Schapen en geiten
Toggenburgers


Dwerggeiten

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha