Onze cavia's verblijven in twee mini-boerderijen met buitenverblijf. 

De boerderijen dienen als schuilverblijf en zijn zelfs voorzien van isolatie. De cavia's zijn jaarrond in deze verblijven te vinden, want ook 's winters vinden ze het prettig om in een frisse neus te kunnen halen. We hebben drie verschillende caviarassen in verschillende kleuren. Dit zijn de gladhaar, borstel (met kruinen) en de US-teddy (een cavia met een zachte teddiebeerachtige vacht).

Knuffelhoek
Een paar cavia's hebben we heel mak gemaakt. Zij worden ook ingezet in de knuffelhoek waar kinderen onder begeleiding op een verantwoorde manier met konijnen, kippen en cavia's in contact kunnen komen. Hiervoor zetten we de dieren op een speciale tafel en er wordt uitleg gegeven. De knuffelhoek wordt gebruikt tijdens de dreumesochtenden en groepen (zoals KDV, BSO en scholen) kunnen gebruik maken van de knuffelhoek. Deze is per half uur (max. 1 uur) inclusief begeleiding te huur. 

U kunt onze cavia's (per groep) ook adopteren. Hiermee ondersteunt u de kinderboerderij op een leuke en originele manier. Lees meer hierover: Adopteer een dier


Onze cavia's in beeld

 

 

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha