Voor schoolklassen, buitenschoolse opvang (BSO) en groepen met kinderen zijn diverse leuke en educatieve activiteiten mogelijk op de kinderboerderij. In dit onderstaande overzicht ziet u de mogelijkheden die wij aanbieden voor scholen, buitenschoolse opvang, kinderopvang en peuterspeelzalen. 

Vrij bezoek
Scholen, BSO's, KDV en PSZ kunnen met een schoolklas/ groep op vrij bezoek op de kinderboerderij langskomen. Tijdens het vrij bezoek zijn er ook diverse activiteiten mogelijk. De vrij bezoeken worden ingeroosterd. Er wordt gestreefd om één school (met eventueel meerdere groepen) tegelijk op het erf te hebben, zodat het overzichtelijk blijft.

Niveau:                 alle groepen
Tijdsduur:             eigen invulling
Kosten:                geen
Periode:               Dinsdag t/m vrijdag vanaf 9.45 uur

Schoolreisje
Een bezoek aan de kinderboerderij is ook uitermate geschikt voor een schoolreisje voor de onderbouw. Het programma kan in overleg worden samengesteld aan de hand van de activiteiten die we aanbieden. Onze speeltuin, de vernieuwde natuurspeelstrook en waterspeeltoestel bieden veel speelplezier. Natuurlijk kunnen kinderen een kijkje nemen bij de dieren, maar het is ook mogelijk om deel te nemen aan activiteiten, zoals knuffelhoek of meehelpen. Alle mogelijkheden staan hieronder opgesomd. Het schoolreisje maakt u compleet met een lekkere lunch in onze horeca. Zo kunnen kinderen lekkere pannenkoeken en poffertjes eten, maar in onze vernieuwde horeca kunnen we nog meer mogelijkheden bieden, bijvoorbeeld belegde broodjes.

Niveau:                 onderbouw
Tijdsduur:             eigen invulling
Kosten:                afhankelijk van gekozen activiteiten
Periode:               Dinsdag t/m vrijdag vanaf 9.45 uur maandagmiddag vanaf 13.00 uur
 
Speurtocht
Kinderen kunnen een speurtocht doen op het terrein met allerlei vragen. Zo maken ze op en leerzame manier kennis met onze dieren.

Niveau:                 vanaf groep 3 (groep 1 en 2 onder begeleiding)
Tijdsduur:             45 min.
Kosten:                 Zie downloads
 
Kabouterpad
Over het hele erf staan acht kabouters verspreid met leuke vragen en doe-opdrachten over de dieren op de kinderboerderij. De activiteit kan uitgevoerd worden in groepen van 4 tot 8 kinderen met een eigen begeleider. De begeleider krijgt een map met informatie mee.

Niveau:                  groep 1-4
Tijdsduur:               45 min.
Kosten:                  Zie downloads

Knuffelhoek
We hebben een knuffelhoek waar kinderen onder begeleiding op een verantwoorde manier met konijnen, kippen en cavia's in contact kunnen komen. Hiervoor zetten we de dieren op een speciale tafel en er wordt uitleg gegeven. De knuffelhoek wordt gebruikt tijdens de dreumesochtenden en groepen (zoals KDV, BSO en scholen) kunnen gebruik maken van de knuffelhoek.

Niveau:                 alle groepen (8 kinderen per keer)
Tijdsduur:             te huur vanaf een half uur, max. 1 uur
Kosten:                 Zie downloads

Les meehelpen dierverzorgen
Kinderen mogen meehelpen met de dierverzorger met het verzorgen van de dieren. De klas of groep wordt in tweeën gesplitst, waarbij één groep educatieve opdrachten maakt en de andere groep gaat met de dierverzorgers mee. Ze verzorgen en voeren de konijnen, geiten, watervogels, pony's en ezels. Na drie kwartier wisselen de groepen.

Niveau:                 groep 1-4
Tijdsduur:             1.5 uur
Kosten:                 Zie downloads

Kriebelbeestjesspeurtocht
Aan de hand van een opdrachtenboekje gaan kinderen in kleine groepjes aan de slag in en rond de kriebelbeestjestuin. Met een loeppotje en netje vangen ze
ook zelf beestjes. Met zoekkaarten mogen ze die op naam brengen.

Niveau:              groep 3-4
Tijdsduur:          45 min.
Kosten:              Zie downloads

Knutselactiviteiten
Het is mogelijk om in de horecaruimte te knutselen. Er zijn veel knutselmogelijkheden, zoals klompjes versieren, placemat maken of een spaarpotje verven.

Niveau:              Alle groepen
Tijdsduur:          half uur
Kosten:              Zie downloads
 
Consumpties
Het is mogelijk om op de kinderboerderij poffertjes of pannenkoeken eten. Verder zijn er diverse consumpties verkrijgbaar, waaronder tosti's, koeken, snoep, chips en diverse soorten ijs. Ook ranja, diverse frisdranken, koffie en thee zijn verkrijgbaar.
 
Downloads

Brochure met overzicht activiteiten en voorwaarden
In onze brochure met het overzicht van de activiteiten kunt u de bovenstaande mogelijkheden nalezen en staat meer informatie over de lessen en het inschrijven hiervoor. U kunt de brochure ook hier downloaden.

Aanmelden via inschrijfformulier
Onderstaand kunt u het inschrijfformulier en consumptieformulier voor de lessen en een vrij bezoek aan de kinderboerderij downloaden. Beide kunt u invullen en opsturen/ mailen naar de kinderboerderij.
 
Toelichting:
  • Op het formulier kunt u de periode aangeven waarbinnen u een bezoek wilt brengen aan de kinderboerderij.
  • De toekenning van de vrij bezoeken en lessen vindt plaats op volgorde van binnenkomst van de inschrijfformulieren. We streven er naar dat er per dagdeel maximaal één groep of een aantal groepen van dezelfde school/PSZ/KDV/BSO aanwezig zijn. Wilt u met meerdere groepen op een dag(deel) naar de kinderboerderij komen dan kunt u dit aangeven op het inschrijfformulier. 
  • Wij verzoeken u om het inschrijfformulier en het consumptieformulier te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  U ontvangt een bevestiging op uw reservering. 

Meer informatie
Wilt u meer informatie over het vrij bezoek of over de activiteiten, dan kunt u altijd met ons contact opnemen. Dit kan per mail of telefonisch: 0182-514219.

Lessen op de leszolder kunnen niet besproken worden op de kinderboerderij. Hiervoor kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH). Het lesaanbod van CNME De Zwanebloem kunt u hier vinden.

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha