Het is voor kinderen goed en leerzaam om al jong in contact te komen met dieren. Dit kan natuurlijk op de kinderboerderij. Speciaal voor de jongste kinderen (tot 4 jaar) hebben we verschillende mogelijkheden. Zo organiseren we voor (groot)ouders met kinderen dreumesochtenden. Voor kinderdagverbijven, peuterspeelzalen en groepen met jonge kinderen is het mogelijk de knuffelhoek te huren of in overleg met ons een programma samen te stellen. U kunt op deze pagina ook het inschrijfformulier voor de vrij bezoeken en activiteiten downloaden.

Dreumesochtenden
Tijdens de dreumesochtenden leren kinderen (tot 4 jaar) op een speelse manier kennis te maken met onze dieren. We hebben in de knuffelhoek een speciale tafel gemaakt, waarop tamme kippen, konijntjes en cavia's loslopen. Kinderen mogen de dieren aaien. Als ze dit nog een beetje spannend vinden kunnen ze ook rustig de dieren bekijken. Vervolgens mogen de kinderen helpen met het voeren van een aantal dieren. In de kantine mogen de kinderen ook nog een eenvoudig knutsetje maken. Dit gaat allemaal onder begeleiding van een ervaren dierverzorger of vrijwilliger.

Data en aanmelden
De activiteit wordt wekelijks gehouden op verschillende doordeweekse dagen. Kijk voor een overzicht in onze activiteitenagenda. Kinderen kunnen tot een dag van te voren aangemeld worden. U kunt voor het aanmelden gebruik maken van dit formulier.

Knuffelhoek
We hebben een knuffelhoek waar kinderen onder begeleiding op een verantwoorde manier met konijnen, kippen en cavia's in contact kunnen komen. Hiervoor zetten we de dieren op een speciale tafel en er wordt uitleg gegeven. De knuffelhoek wordt gebruikt tijdens de dreumesochtenden en groepen (zoals KDV, BSO en scholen) kunnen gebruik maken van de knuffelhoek. Deze is per half uur (max. 1 uur) inclusief begeleiding te huur. Er kunnen 8 kinderen tegelijkertijd gebruik maken van de knuffelhoek.

Vrij bezoek
Scholen, BSO's, KDV en PSZ kunnen met een schoolklas/ groep op vrij bezoek op de kinderboerderij langskomen. Tijdens het vrij bezoek zijn er ook diverse activiteiten mogelijk. De vrij bezoeken worden ingeroosterd. Er wordt gestreefd om één school (met eventueel meerdere groepen) tegelijk op het erf te hebben, zodat het overzichtelijk blijft. Een vrij bezoek is mogelijk vanaf 9.45 uur.
 
Meer informatie voor scholen en groepen is te vinden op deze pagina.

Wilt u meer informatie over de activiteiten of wilt u voor een groep in overleg met ons zelf een programma samenstellen, dan kunt u altijd met ons contact opnemen. Dit kan per mail of telefonisch: 0182-514219.

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.
captcha