Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Manuel Smallenbroek is de winnaar geworden van de kleurplatenwedstrijd. Deze wedstrijd werd in het najaar uitgezet in het kader van ons project 'Alle kinderboerderijen en hun bezoekers klimaatbestendig en waterbewust'. De prijs, een biologisch kweekset, is ter beschikking gesteld door Intratuin Zuidplas. Zij zijn ook deelnemers in dit project. Dus komend voorjaar kan Manuel zijn eigen groente verbouwen, succes ermee!

De kleurplaat liet een tuin zien met allerlei maatregelen op het gebied van een duurzame en groene levensstijl, zoals groene gevels, weinig tegels, een vijver, regenton, moestuin en composthoop.  De kleurplaat is aangeboden door Huisjeboompjebeter, een app met tips om je tuin te vegroenen. Zij leggen uit waarom het belangrijk is tuinen te vergroenen: "Het klimaat verandert. Het weer wordt minder stabiel. Soms gaat het hard regenen en dan is het weer lang droog. Het stedelijk watersysteem is hier niet op ingericht. Heftige regenbuien leiden tot wateroverlast. Een groene tuin is ook goed voor meer natuur in de stad, voor vogels en vlinders".

Ook komend jaar gaan we verder met de uitvoering van het project Alle kinderboerderijen klimaatbestendig en waterbewust. 

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Hoe is het weer?

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.