Nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van alle activiteiten en nieuwtjes? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief!

Met ingang van 10 januari 2017 is de kinderboerderij rookvrij. Dit betekent dat er op het gehele terrein niet meer gerookt mag worden. Dit geldt ook voor de zgn. e-sigaretten. Hiermee sluit de kinderboerderij aan bij de campagne 'Rookvrije generatie', waar zich naast kinderboerderijen ook scholen, sportverenigingen en pretparken bij aansluiten. Het doel hiervan is te voorkomen dat kinderen op deze plaatsen in contact komen met rokende mensen en daarmee het verkeerde voorbeeld krijgen. Deze campagne is een initiatief van drie gezondheidsfondsen: Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en Longfonds. 

Waarom een rookvrije kinderboerderij?
> Veilige en gezonde omgeving voor kinderen om te spelen.
> Geen gevaar van brandwonden of kinderen die peuken oppakken en in hun mond stoppen.
> Veiligheid in verband met aanwezigheid stro en andere brandbare materialen.
> Voorbeeldfunctie voor kinderen.

Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het zien roken van anderen, kinderen aanzet om later zelf te gaan roken. Kinderen kopiëren namelijk gedrag van anderen. En hoewel gelukkig bijna geen enkel kind jonger dan 12 jaar rookt, is het wel belangrijk dat ze een gezonde sociale norm leren. En een rookvrije omgeving maakt kinderen weerbaarder om later zelf niet te gaan roken. Nu beginnen elke dag nog 100 kinderen met dagelijks roken. En overlijdt uiteindelijk de helft van de rokers aan hun verslaving, een kwart haalt hun pensioen niet.

Campagne rookvrije generatie
Een generatie kinderen die vrij van rook kan opgroeien. Daar zetten we zij voor in. Er is grote steun voor een rookvrije speeltuin: 77% van alle Nederlanders is hier voorstander van bleek uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van KWF Kankerbestrijding (2016). Zelfs de rokers zien de logica ervan in, slechts een kwart is tegen. Steeds meer plaatsen waar veel kinderen komen zijn al rookvrij.

Bron en meer info: Rookvrije generatie

Ons adres

Kinderboerderij ‘De Goudse Hofsteden’ 
Bloemendaalseweg 34a 
2804 AB Gouda 
0182-514219 

Reguliere openingstijden

1 april – 30 september:
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 17 uur
Maandag geopend vanaf 13 uur

1 oktober – 31 maart: 
Dinsdag t/m zondag: 10 tot 16.30 uur

Bekijk hier de uitzonderingen

Hoe is het weer?

Nieuwsbrief

Meld je hier aan voor onze nieuwsbrief.